CHP, Manisa'da seçim sonuçlarından memnun ve mutlu değil

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Manisa'da aldığı sonuçlardan memnun ve mutlu olmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Manisa'da seçim sonuçlarından memnun ve mutlu değil

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Manisa'da aldığı sonuçlardan memnun ve mutlu olmadıklarını söyledi.

Ören, CHP Manisa Milletvekilleri Özgür Özel, Sakine Öz ve İl Başkanı Cahit Kaplan ile birlikte, il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Hasan Ören, seçimin üzerinden bir 9 ay geçtiğini ve her zaman hızlı yapılan analizler ve tahlillerin doğru sonuçlar vermediğini belirtti. CHP'de yetişmiş ve tecrübe edinmiş kişilerin 9 gün içerisinde sanal ortamda birbirleriyle ilgili eleştirilere devam ettiğini dile getiren Ören, "Bunların hepsi doğaldır. Milletvekillerine ve örgüte düşen daha serin kanlı olmak. İlçelerdeki analizleri seçimi kaybetme üzüntüsü içerisinde yapmamamız gerekir. Seçmen değişimleri ile ilgili, seçmenlerin oy değişimini tetikleyen nedenler ile ilgili kamuoyu yoklaması ve bilimsel çalışmalar ile bir çalışma başlattık. Sonucunda da bununla ilgili de ilde bütün örgütü toplayarak yaptığımız analizde ilçe başkanın da milletvekiline kadar hangisinde bir aksaklık var ise orayı tamir etmekle ilgili fotoğrafın bütününü görmek istiyoruz. Biz milletvekillerinin de yönetici kadrolu olması hoş bir durum değil. Biz bilime inanıyorsak bu seçmenlerin neden değiştiğini, nasıl olduğunu çağdaş teknolojiyi kullanarak yapacağımız araştırma sonucunda fotoğrafı görerek tahlilini birlikte yapacağız." dedi.

Ören, "İl Başkanımız ile birlikte iyi bir rapor yazarak bunu da genel merkeze götürüp, genel merkeze takdim edeceğiz. Bu sonuçlardan biz memnun ve mutlu değiliz. Sonuçların neden olduğuyla ilgili de gerekli olan tartışmayı yapacağız." diye konuştu.

CHP Milletvekili Özgür Özel de şunları söyledi: "Eksiklikler tartışılabilir ama bu seçimde eksikliğin ve sorumluluğun en az olduğu kesin. Tarihimizde ilk kez gece mitinglerinden ve yürüyüşlerinde üyelerimiz büyük bir inançla katkı sağladılar. Hiç kusur olmayan üyelerimize teşekkür ediyorum. Ama sonuçta elbette ki kusuru olanlar var. O kusuru olanlar kimse bilimsel yöntemlerle ilçe ve il merkezinde danışma kurullarımızı toplayarak, hem örgüt dışı araştırma kurullarından sandık sonrası seçmen davranış analizlerini alarak, vermemiş olan seçmenin hangi sebeplerden gittiğine yönelik devam edecek. Bunun sunucunda doğruyu bulacağız. Genel seçimlerdeki yerimiz bile bizi tatmin etmeyen bir yerdir. Eksikleri görüp yaraları saracağız. CHP’yi hak ettiği yere taşıyacağız."

Sonuçların kendilerini mutlu etmediğini belirten Milletvekili Sakine Öz de, “Mutlu olamayışımızın nedenlerini araştırıp çözümler bulmamız gerekiyor. Örgütümüzü çalışma sisteminin herkesin değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini en kısa sürede yapıp gelecek seçimlere en iyi şekilde hazırlanmalıyız.” dedi.

CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da sonuçlarıyla olumsuz bir süreç yaşadıklarını söyledi. Kaplan, "Bundan sonra bize düşen seçim sürecinin örgüt ve aday performansları açısından hem bizi etkileyen yan faktörlerin neler olduğunu ve yapılaması gerekenleri yapacak siyasi duruşa sahip ilçe örgütleri ve il örgütümüz vardır. Amacımız CHP’yi daha ileri taşımak. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok acil bu performansın daha üstünde bir performans ile sorumluluklarımız yerine getireceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar