CHP Manisa adayı Özel: Su tüketiminde ilk 10 ton ücretsiz olacak

CHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, seçilmesi durumunda suyun ilk 10 tonunun ücretsiz olacağını vaadetti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Manisa adayı Özel: Su tüketiminde ilk 10 ton ücretsiz olacak

CHP Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, seçilmesi durumunda suyun ilk 10 tonunun ücretsiz olacağını vaadetti. Özel, Hacıhaliller beldesinde yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir ailenin aylık su harcama miktarını asgari 10 ton olarak belirlediğini hatırlattı. Manisa’da ilk 10 tonun ücretsiz olacağını söyleyen Özel, bu projeyi daha önce Dikili Belediyesi’nin uyguladığını söyledi. Dikili Belediye Başkanı hakkında dava açıldığını belirterek, “Belediyeler suyu bedelsiz veremez ancak biz de büyükşehir belediyesine dava açılmaması için ilk 10 ton su için sembolik olarak 1 kuruş fiyat belirleyeceğiz.” dedi.

Büyükşehir Kanunu'yla birlikte belde belediyelerinin kapatılarak mahalle olacağını, mülk ve mallarının ücretsiz kamulaştırılarak büyükşehir belediyelerine devredileceğini anlatan Özgür Özel, belde belediyesinin hiçbir mülkünü satmayacaklarını, mevcut iş makineleri ve itfaiye araçlarına dokunmayacaklarını söyledi. Belediye imkanlarının aynen kullanımına devam edileceğini, bunların belde halkının vergileriyle yapıldığını ve yöreye ait olması gerektiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar