CHP Manavgat adayı Başkan Sözen: Örtü altı tarımı yaygınlaştırıyoruz

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, ilçenin turizmden sonra gelirinin tarım ve örtü altı sebze yetiştiriciliği olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Manavgat adayı Başkan Sözen: Örtü altı tarımı yaygınlaştırıyoruz

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, ilçenin turizmden sonra gelirinin tarım ve örtü altı sebze yetiştiriciliği olduğunu söyledi. Turizm kadar buna da özel önem verdiklerini belirten Sözen, 30 Mart'ta sandıkta halktan ikinci defa yetki almaları halinde Büyükşehir Kanunu'na bağlı tarım ve örtü altı sebze ve meyve yetiştiriciliğinin ileri noktaya çıkarılması için her türlü desteğe hazır olduğunu kaydetti.

CHP adayı Sözen, mahalli seçimlere sekiz gün kala Manavgat'tan ihraç edilen mevsimlik çiçekleri seraya dikime hazırlayan işçi kadınları ziyaret etti. Tarım sektörünün gerçek emekçisi kadınların her zaman yanında olduklarını da söyleyerek, örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan ve tarım sektöründe çalışan kadınların her türlü dilek ve şikayetlerinde doğrudan kendisine ulaştırabileceklerini kaydetti. Başkan Sözen, "Yerel yönetim olarak tarım ve seracılığa önem vereceğiz. Köylerimizde doğal olarak yetişen defne ve keçiboynuzu ağaçlarının yaygınlaşması, toplanan ürünlerin ilçemizde işlenebilmesi ve köylümüzün daha fazla gelir elde etmesi için tanıtım ve proje çalışmaları yürüteceğiz. Ayrıca son yıllarda yaygınlaşan zeytin ve ceviz üretimine ilişkin olarak da projeler üreterek, üreticimizin bilinçlendirilmesi amaçlı seminerler organize edeceğiz. Kuracağımız organik köy pazarlarında ise köylümüzün ürününü değerlendireceğiz. Bölgemizdeki seracılığın gelişmesine katkı sağlayacak projelerimiz de yeri geldiği zaman açıklanacaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar