CHP Malatya adayı İnci: Altay Kışlası'nı peşkeş çekecekler

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Malatya Belediyesi’ne devredilmesi planlanan Altay Kışlası(şoför okulu) arazilerinin imara açılarak peşkeş çekileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Malatya adayı İnci: Altay Kışlası'nı peşkeş çekecekler

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Malatya Belediyesi’ne devredilmesi planlanan Altay Kışlası(şoför okulu) arazilerinin imara açılarak peşkeş çekileceğini belirtti.

CHP İl Başkanlığı tarafından, yerel seçim çalışmaları kapsamında Battalgazi ilçesinde halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, burada yaptığı konuşmada, büyükşehir statüsüne yükselecek Malatya’nın yeni yapısını bilerek projeler hazırladıklarını belirtti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı eleştiren İnci, "Seçime 18 gün kala proje açıkladı. Açıkladığı projelerin hepsi bizim açıkladığımız projelerin başına başka bir kelime konmuş, benzer projeler. Ama bir tane farklı proje var. O da şoför okulu, Altay Kışlası’nın birilerine peşkeş çekilme projesi. Orayı konut alanına açarak birilerine peşkeş çekecek. Bu proje açıklandığı zaman Sayın Çakır’ın niye atandığı öğrenildi. Birilerine arsaları pazarlamak için atanmış." dedi.

Malatya’yı 11 yıldır AKP’nin yönettiğini belirten İnci, şöyle devam etti: "Bu kanalizasyonu yapmayan kim, bu su sorununu çözmeyen kim, bu yolu yapmayan kim? Başbakan bir de kalkmış, daha Malatya’nın mahallelerini yönetemeyen adama diyor ki 495 köyün de bundan sonra altyapısını Ahmet çözecek! İnanıyor musunuz siz buna? İşte Malatya’ya ne kadar önem verdiklerini görüyorsunuz. Başbakan Malatya’ya geldiğinde, Malatya için hiçbir şey söyledi mi? Evet söyledi, kayısı dedikten sonra güneş kurusu dedi. Gün kurusu diye bir kayısımız var mı arkadaşlar? Yok. İşte Malatya’ya bu kadar yakınlar."

"ÇALDIĞIN ÇIRPTIĞIN, EVİNE DEPOLADIĞIN PARALARA EL KOYACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ise yerel seçimlerin önemine dikkat çekti. Kentlerin varlıklarının korunması gerektiğini vurgulayan Günaydın, "Kentlerimizi sağa sola peşkeş çektirmemek önemli. Tekel fabrikanızı kapattılar, artık tütün ekilmiyor, işçi çalışmıyor. Sümerbank’ınızı kapattılar, bir gelir olanağınızı elinizden aldılar. Eğer bunlara oy verirseniz, önümüzdeki dönemde, hiç şüpheniz olmasın Şeker fabrikanızı da kapatacaklar. Böylece pancar da ektirmeyecekler, o fabrikada çalışan işçiler de işlerini kaybedecek. Peki kim kazanacak? O fabrikanın arsası kime peşkeş çekilecekse onlar kazanacak." dedi.

Mazotu bir buçuk liradan nasıl satacaklarını soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da yanıt veren Günaydın, "Biz bunu yaparsak, Türkiye kendisi üretecek. Buğday için Ukrayna’ya el açmayacak. Pamuk için Yunanistan’a, saman için Gürcistan’a mahkum olmaktan, muhtaç olmaktan çıkacak. Recep Tayyip Erdoğan bize diyordu ki ‘Ey CHP parayı nerden bulacaksınız?’ Biz şimdi söylüyoruz. Çaldığın çırptığın, evine depoladığın paralara el koyacağız, vatandaşa dağıtacağız. Parayı oradan bulacağız." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar