CHP'li iki adaya partilerinden şok

Cumhurbaşkanlığı için henüz aday çıkaramayan CHP'de iki isim önceki gün adaylıklarını açıklamıştı. Ancak adaylara parti içinden ilginç bir tepki geldi. Parti Sözcüsü Tezcan, adaylıklarını açıklayan isimleri ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li iki adaya partilerinden şok

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Haziran'da yapılacağının duyurulması CHP'yi hazırlıksız yakaladı. Parti yönetimi hala bir aday belirleyemezken, iki milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Ancak kamuoyu tarafından çok da ciddiye alınmayan bu iki isme parti içinden de kötü haber geldi. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, aday adaylığını açıklayan isimlerin ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

CHP'deki bu belirsizlikten yararlanan Öztürk Yılmaz ve Didem Engin, Cumhurbaşkanlığına aday olduğunu açıklamıştı. İki aday adayından sonra Muharrem İnce'nin de aday adayı olacağının konuşulması parti içerisinde rahatsızlığa neden oldu.

Canlı yayın konuğu olan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, adaylık açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi: "Bugünkü adaylık açıklamaları ciddiye alınacak bir konu değildir. Ciddiye alınıp üzerine konuşulacak bir konu da değildir. Partinin genel başkanı bu konuda 40 kere düşünüp 1 kere konuşurken, bizim 100 kere düşünüp 1 kere konuşmaktan bile imtina etmemiz gerekir."

Yorumlar