CHP, Küçükçekmece'de seçimin yenilenmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin, yerel seçimlerde yapılan sayımlarda belediye başkanlığı zarflarından muhtarlık pusulaları çıktığını belirterek Küçükçekmece'de seçimin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ba.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Küçükçekmece'de seçimin yenilenmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Küçükçekmece İlçe Başkanı Dursun Zengin, yerel seçimlerde yapılan sayımlarda belediye başkanlığı zarflarından muhtarlık pusulaları çıktığını belirterek Küçükçekmece'de seçimin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu.

CHP, Küçükçekmece'de seçimin yenilenmesi için başvuruda bulundu. CHP İlçe Başkanı Dursun Zengin, "Küçükmecede yerel seçimlerde 1. ve 2. seçim kurulu, 'Belediye başkanlığı için kullanılan mavi zarflarda muhtarlık pusulası çıkarsa muhtarlık geçersiz sayılır. İlçe belediye başkanlığı ve belediye meclis meclis üyelerinin oyları geçerli sayılır.' diye bir karar vermiş. Oysa 3. seçim kurulu demiş ki, 'Bu oyların tamamı iptal edilir.' Küçükçekmecede iptal edilen 19 bin oy var. CHP olarak biz seçimi 10 bin oyla kaybettik. Bu geçersiz sayılan 19 bin oyun yeniden sayılmasını istedik." bilgisini verdi.

HALKIN İRADESİ SANDIĞA TAM YANSISIN

Önce Küçükçekmece ilçe seçim kuruluna sonra il seçim kuruluna yaptıkları itirazların reddedildiğini belirten Zengin, "Dolayısıyla biz bugün Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk. Küçükçekmecede halkın iradesinin sandığa tam yansımasını istiyoruz. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir karar verilmiş. Çünkü 1. ve 2. seçim kurulu demiş ki muhtarlık oyları iptal edilsin. Mahallenin muhtar adaylarına da haksızlık yapılmıştır. Biz hem muhtar adaylarımızın hakkının yenmemesi için hem de Küçükçekmece'de doğru düzgün bir seçimin yapılabilmesi için yeniden bir seçim yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

BİR SEÇİMİ DAHİ BECEREMİYORUZ

Sözlerine seçim sistemini eleştirerek devam eden Zengin, "Bir seçimi dahi beceremiyoruz. Oylar bir zarfa konulsun ne fark eder. Küçükçekmece'de veya İstanbul'un 39 ilçesinde tek zarf kullanılsa hiçbir sorun yaşanmaz. Seçmen, belediye başkanlığı pusulalarının bulunduğu zarfa bir tane de muhtar pusulası koyabilir. Parlamentonun bu konuda çözüm bulması gerekiyor. Yapılan seçimin halkın nezdinde kabul görmesi gerekiyor. Bunun için müracaatta bulunduk." dedi.

Zengin, açıklamasının ardından yaptıkları başvuruya ilişkin dilekçelerinin alındığı evrakı basın mensuplarına gösterdi. CİHAN

Yorumlar