CHP Kayseri İl Teşkilatı'ndan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, 16 ilçe başkanıyla yaptığı açıklamada, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vererek, İhsanoğlu’nu "İslam’ın aydınlık yüzü" olarak niteledi. Adaya koşulsuz destek verdiklerin belirten Ayan, Ekmelleddin...

Google Haberlere Abone ol
CHP Kayseri İl Teşkilatı'ndan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, 16 ilçe başkanıyla yaptığı açıklamada, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vererek, İhsanoğlu’nu "İslam’ın aydınlık yüzü" olarak niteledi. Adaya koşulsuz destek verdiklerin belirten Ayan, Ekmelleddin İhsanoğlu’nun hiçbir zaman Atatürk ile sorunun olmadığını belirtti.

“Ekmelleddin Bey, donanımlı, kişilikli, kimlikli, İslami bir terbiye ile büyümüş” diyen İl Başkanı Mustafa Ayan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını hiçbir zaman reddetmemiş, Atatürk’le sorunu olmamış, laikliği benimsemiş, İslam’ın aydınlık yüzüdür. İnşallah tüm yurttaşlarımızın ve AKP’li kardeşlerimizin de oyuyla seçileceği, en azından AKP’li bir adayın ya da Tayyip Erdoğan’ın o mevkiye gelerek, Türkiye’yi süratle karanlığa götürmesi, Ekmeleddin İhsanoğlu’na vereceğimiz destekle engellenecektir.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın aday olması ve Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye’nin geleceğinin karanlığa sürükleneceğini belirten Ayan, Cumhurbaşkanlığı seçimini partiler üstü yani siyasetten uzak gördüklerini ifade etti. Ayan, şunları söyledi: "Tüm halkı kucaklayabilen, ülkemizin milli ve manevi değerleri ile barışık, Kürdüyle, Türküyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle barışık, demokrasiyi özümsemiş, Türkiye Cumhuriyeti’yle, Atatürk’le sorunu olmayan bir vatandaşımızın, yurttaşımızın aday olması bizim isteğimiz ve dileğimiz. Bu yolda AKP’nin ve hükümetin başında bulunan ve hala adaylığını açıklamakta sıkıntı çeken Tayyip Erdoğan’ın biraz önce tarif ettiğimiz kişiliğe, kimliğe uygun olmadığı görüşü Türkiye’nin yüzde 60’ı üzerinde hâkim bir görüştür. Dolayısıyla AKP’li bir adayın, AKP Başbakanının, Türkiye’nin değil, AKP’nin başbakanının aday olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli mevkisine, cephesine yerleşmesi Türkiye’mizi gelecek açısından karanlığa sürükleyecektir. O nedenle çok ciddiye aldığımız, yeniden Kuvva-i Milliye hareketi dediğimiz, milliyetçilerin, sosyal demokratların, aydın din adamlarının, devrimci kardeşlerimizin bir araya gelip oluşturduğu Kuvva-i Milliye hareketi gibi görüyoruz."

'BAŞBAKAN IŞİD BASKININI KOZ OLARAK KULLANACAK'İDDİASI

Ayan, IŞİD terör örgütünün Musul konsolosluğuna yönelik baskını ve sonrasını Başbakan tarafından seçim meydanlarında koz olarak kullanabileceğini de iddia ederek, şunları kaydetti: “Bir canavar grubu, Müslüman olduğunu iddia ediyor. Irak’taki konsolosluğu silahla tehdit etti ve oradaki kardeşlerimizi, hükümetin talimatıyla tek kurşun atmadan, oradaki vatan toprağını teslim ettiler. Yaklaşık 1 aydır o kardeşlerimizden haber yok. Tayyip bey kırışıyor, onların başına bir şey gelmeyecek. Yazıklar olsun sana ey Başbakan. Seçimlere 3 gün kala bak, bunları kurtardım, bizim gücümüz budur der ve seçim meydanlara çıkarsan yazıklar olsun. Bizi önce aşağılatıyorsun, küçültüyorsun, başımıza çuval geçirtiyorsun, sonra ben kurtardım. Artık korku bacayı sardı. Tayyip Erdoğan, etrafındaki çıkarcı grupla gidiyorsun. Bu memleket senden kurtulacak. Kurutuluşun ilk adımı da cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Sana bu milleti, sana bu ülkedeki Türkü, Kürdü, Alevi’yi, Sünni’yi yedirmeyiz sayın Başbakan. İşte senin anlayışın bak Irak’ta neler yapıyor. AKP’ye oy veren, tertemiz hesabı kitabı olmayan kardeşlerimiz de rahat olsun. İnanın oy verip, bela ettikleri Tayyip’ten kurtulduğumuz gün en çok onlar rahat edecek. Biliyorum ki vicdanlarında bir rahatsızlık var.”

-GÜL’E DE SESLENDİ

İl Başkanı Mustafa Ayan, toplantıyı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de seslenerek bitirdi. Ayan, "Buradan sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e de bir mesaj vermek istiyorum. Kendileri çok sıkıntılı 7 yıl geçirdiler. Hemşerimiz, kardeşimiz, memleketimizden çıkan bir cumhurbaşkanı olması nedeniyle keyif aldığımız bir arkadaşımız. 7 yıl cumhurbaşkanlığı makamında Tayyip Erdoğan’ın baskısıyla görevini gereği gibi yapamadı. Baskı altında görevini yapmaya çalıştı, onuruyla şerefiyle. Yanlışları da oldu doğruları da oldu mutlaka. Kendisine buradan bir Kayserili olarak teşekkür ediyorum Tayyip’ten kurulacağı Ağustos ayını onun adına zevkle bekliyoruz. En azından kendisi de Tayyip Bey’den kurtulacak. Kendisi de, Türkiye’de Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra kurtulmuş olacak." dedi.

CİHAN

Yorumlar