CHP İzmir: Partinin oyu tüm ilçelerde artış gösterdi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyelerinin Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlediği toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir: Partinin oyu tüm ilçelerde artış gösterdi

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyelerinin Balçova Termal Tesisleri’nde düzenlediği toplantı sonrası sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “2014 Mahalli idareler seçimlerinde yapılan çalışmaların uyumlu ve işbirliği içinde yapıldı. Devlet imkanları ve sınırsız maddi kaynakla seçimlere giren AKP’nin hem vatandaş, hem de seçim kurulları ve görevlileri üzerinde kurduğu baskıya rağmen, neredeyse tüm ilçelerde CHP’nin oyları artış gösterdi. Bu alanda en çok oy arttıran parti CHP oldu. Kendi çıkarlarını parti çıkarları önünde tutan kişilerin, bölme ve kötüleme kampanyalarına rağmen, seçimlerde ortaya çıkan sonuçlara göre İzmir’de başarılı olundu. Örgütün seçim çalışmaları sırasında yürüttüğü kampanya ve ilçe başkanlıklarına verilen lojistik, psikolojik destek başarının yakalanmasında etkili oldu.
Seçimlerde partiye zarar verecek eylemlerde bulunan, parti aleyhinde propaganda yapan parti üyesi kişilerin durumu ele alınmalı. Parti içinde bir sorun varmış gibi, seçimlerde yakalanan başarının üstünün kapatılmasına yönelik çalışmalar yapılarak, bir olağanüstü İl Kongresinin ve Kurultayın yolunu açmaya çalışanlara karşı, bu emellerine ulaşsalar dahi tüm İlçe Başkanlarının mevcut İl Yönetimi ve Genel Başkan tarafında yer alacaklarının kamuoyuyla paylaşılmasına ve tüm bu hususlar da görüş birliğine varıldığının kamuoyuna duyurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Toplantıda ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı da kınandı. Yapılan saldırının, CHP’nin tüm üyelerine yapılmış gibi algılandığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar