CHP İzmir İl Teşkilatı’ndan antik kente yolculuk

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri, Smyrna antik kenti kazı alanında bulanan Agora'ya bir gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir İl Teşkilatı’ndan antik kente yolculuk

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri, Smyrna antik kenti kazı alanında bulanan Agora'ya bir gezi düzenledi. Konak ilçesi İkiçeşmelik semtindeki alana yapılan gezide CHP heyetine eşlik eden kazı başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, çalışmalar ve kentin tarihi hakkında bilgi verdi.

İl Başkanı Engin ise açıklamasında, “Kentimizdeki tarihî değerlerini, önce İzmirliler olarak bizim bilmemiz gerekir. Böylece tanıtımını yaparken kentimize de nasıl sahip çıktığımızı göstermiş oluruz.” dedi. İzmir’in, ortaya çıkarılmış ve çıkarılmayı bekleyen dünyanın en eski tarihî kalıntılar ve değerlerine sahip olduğunu söyleyen Engin, “8 bin yıldan fazladır bu topraklarda kentler kurulmuş. İzmir sanatın, ticaretin ve sosyal yaşantının en önemli merkezi olan sayısız medeniyetlere evsahipliği yapmış. İl yönetimimizle birlikte kentin merkezinde bulunan bu tarihî zenginliğimize bir gezi düzenleyerek, hem bilgi aldık hem de kazılarda gelinen son noktayı gördük. Kazılarda gelinen nokta, yeni ortaya çıkarılan muhteşem bulgular hepimizi heyecanlandırdı. Bu alanın tanıtımını yapmak, duyurmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. İzmir’in geleceği, tarih turizmindedir. Bu tarihe hem sahip çıkmak hem de kentimizin gelişimine ve büyümesine katkı koymasını sağlamak durumundayız. Agora’da adeta tarihî bir yolculuk yaptık, bu alanda emek harcayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Elbette bu kazılara en büyük desteği veren İzmir Büyükşehir Belediyemiz'e de ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Ersoy’da Agora kazılarında bulunan Yunanca yazıtlar gözönüne alındığında, İzmir’in dünyanın en önemli tarih kenti olduğunu belirterek, “Yunan alfabesiyle yazılan dünyanın en zengin tarihî eser koleksiyonuna sahibiz. Bu alanda yapılan çalışmalar, dünya literatürüne yeni bulgular sokacaktır. İzmir’in hem tanıtılması hem tarih turizminde lider olmaması için hiçbir neden yoktur. Bu alana tüm İzmirlilerin ilgisini bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar