CHP İzmir İl Başkanı Engin: İzmir’de zulme derhal son verin

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için anma etkinliği düzenlemek isteyen İzmirli işçilere yönelik polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Engin yaptığı açıklamada "Olayları uzaktan izleyen...

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir İl Başkanı Engin: İzmir’de zulme derhal son verin

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için anma etkinliği düzenlemek isteyen İzmirli işçilere yönelik polisin sert müdahalesine tepki gösterdi. Engin yaptığı açıklamada "Olayları uzaktan izleyen İzmir Valisi ve İl Emniyet müdürünü İzmir’e çektirilen zulme derhal son vermeleri konusunda uyarıyorum." sözlerine yer verdi.

CHP İzmir İl Başkanı Engin, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İçimizde küllenmeyecek acılar yaşarken ve bu acılara yenilerinin ekleneceği korkusuyla gözümüz yüreğimiz Soma’dayken, kaybettiğimiz işçi kardeşleri için bir şeyler yapmak, iş güvenliğine dikkat çekmek ve kaybolan canlar için anma töreni düzenlemek isteyen Sendikalar, STK’lar ve İzmirli vatandaşlarımızın maruz bırakıldığı polis şiddeti kabul edilemez.

Milli yas ilan edildiği şu günlerde herkesin daha soğukkanlı, daha anlayışlı olması gerekirken İzmirlilere polisin uyguladığı yersiz ve anlamsız şiddet bizi bu açıklamaya mecbur bırakmıştır. Ortada hiçbir sebep yokken, İşçilerimizin kardeşlerini anma yürüyüşü hiçbir sıkıntı olmadan devam ederken, Anma yürüyüşünün polis tarafından engellenmek istemesi, oturan işçiler ve vatandaşların üzerine TOMA’ larla su ve biber gazı sıkılması, polislerin gaz bombalarıyla saldırmasını anlamak mümkün değildir.Tüm Türkiye Soma’da kaybettiğimiz işçilere ağlarken, İzmir’de polise şiddet uygulama talimatı vererek işçileri darp eden, gözaltına alan, bombalarla saldıran anlayışın kime hizmet ettiğini bilmiyoruz ama halka hizmet etmediğini çok iyi biliyoruz.”

Anma etkinliklerine katılan tüm işçileri ve İzmirlileri provakasyonlara karşı dikkatli olmaya davet eden Engin, “Polise işçiye ve vatandaşa saldır talimatı verenleri derhal bu aymazlıktan vazgeçmeleri, olayları uzaktan izleyen İzmir Valisi ve İl Emniyet müdürünü İzmir’e çektirilen zulme son vermeleri konusunda uyarıyorum.” dedi.

Engin, İzmir’deki anma yürüyüşüne katılan ve polisin biber gazlı müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko’ya da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar