CHP İzmir Büyükşehir Adayı Kocaoğlu projelerini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, seçimlere sayılı günler kala projelerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir Büyükşehir Adayı Kocaoğlu projelerini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, seçimlere sayılı günler kala projelerini açıkladı. Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, belediyenin 2014-2019 yılları arasındaki stratejik amaçları ve hedeflerini "İzmirlinin İzmir'i" sloganıyla "Yaşam biçimini koruyarak yaşam kalitesini geliştiren bir kent", "Dünya ekonomisinde yerini geliştiren bir kent", "Birlikte yaşam kültürünü geliştiren dayanışmacı bir kent", "Sürdürülebilir bir kentsel gelişme" ve "Katılımcı demokratik bir yönetim" ana başlıkları altında sıraladı. İzmirlilerin uzun süredir beklediği Üçyol-Üçkuyular metro hattının bitiş tarihini de açıklayan Kocaoğlu, 25 Mart 2014 Salı günü Hatay'dan binip Göztepe istasyonunda ineceklerini, 30 Nisan'dan itibaren de Üçkuyular'a kadar denem sürüşlerine başlanacağını söyledi.

Dev yatırımlara imza attıklarını, uluslararası kurumların onayladığı finans gücüyle örnek gösterildiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, İzmirlilerle birlikte çalışmaya, üretmeye ve şehri kalkındırmaya devam ettiklerini dile getirdi. Yıllık bazda yatırım miktarını 12 kat büyüttüklerini, 2004'te 100 milyon lira olan yatırım gücünü 2013'te 1 milyar 200 milyon liraya çıkardıklarını, bugün merkezî hükümetin yatırım tutarından daha fazla yatırım yaptıklarını anlattı. Attıkları her adımda İzmirlilerin bütçesine katkı yapmaya çalıştıklarını, 90 dakika ücretsiz aktarmayla Türkiye'nin en ucuz ulaşımını sağladıklarını belirterek, rakibinin bu süreyi 120 dakikaya çıkaracağı söylemine gönderme yaptı: "Bugüne kadar AK Parti iktidarı tarafından yönetilen hiçbir belediyede aktarma sistemi yokken 90 dakikanın 120 dakikaya çıkarılmasının, sadece popülist bir yaklaşım olarak değerlendirilmesini istiyorum."

Sofralara ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırdıklarını, "Süt Kuzusu" projesiyle hem üreticiye hem de ailelere destek verdiklerini, çevre yatırımları ile Türkiye şampiyonu olduklarını belirten Kocaoğlu, 2 bin 906 kilometrelik sağlıklı içme suyu hattı yaparak İzmir'den Fransa'ya ulaşacak mesafeyi geride bıraktıklarını, dünyada başarılamayanı başararak 400 milyon liralık yatırımla şehre fuar merkezi kazandırıp İzmir'i adım adım yerel kalkınma hedefine ulaştırdıklarını belirtti. İzmir'de 96 kilometre olan raylı sistem ağını metro, banliyö ve tramvay yatırımlarıyla 302 kilometreye çıkarmayı planladıklarını, İzmir'i yüzülebilir körfezle buluşturacaklarını, 70 yıl önce olduğu gibi körfezi yeniden yüzülebilir hale getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını vaadetti. Kordon'da yapılan kıyı tasarım çalışmalarının Konak Pier-Cumhuriyet Meydanı bölümünü 16 Mart'ta açacaklarını duyurarak, "Biz para istemiyoruz, kaynak istemiyoruz. Projelerimizi gerçekleştirmek için sadece ve sadece izin istiyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar