CHP İzmir adayı Kocaoğlu: 17 Aralık herkesin iliklerine işledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Fox TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programına misafir oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir adayı Kocaoğlu: 17 Aralık herkesin iliklerine işledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Fox TV’de canlı yayınlanan “Çalar Saat” programına misafir oldu. İzmir’in yerelde kalkınma hedefinde hızla ilerlediğini belirten Kocaoğlu, şehre hükümetten daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi. AVM ile kalkınma olmayacağını, şehrin turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık sektöründe de kalkınması için altyapı çalışmalarını yaptıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED raporunu imzalaması halinde iki yıl sonra İzmir Körfezi'nde yüzülmeye başlanacağını ifade etti.

Gözetepe Metro İstasyonu’nun dün hizmete alındığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, 11 kilometre devraldıkları raylı sistemi, beş yıl içinde 302 kilometreye çıkaracaklarını belirterek, “Şu anda 97 kilometre çalışıyor; 30 Nisan’da 100 kilometre, 30 Haziran’da 130 kilometre’ye çıkıyor. 23 kilometrelik tramvay projesinin ihalesi bitti, kredi sözleşmesi yapıldı. Tramvay projesiyle 153 kilometre oluyor. Stratejik planımıza aldık, önümüzdeki beş yıl içinde 150 kilometre daha yapıyoruz.” dedi.

Gelen sorular üzerine ülke gündemi hakkında da konuşan CHP adayı Kocaoğlu, “17 Aralık, herkesin iliklerine kadar işlemiş durumda. Herkes farkında ama bir kısım fanatikler, 'Helâl olsun, çaldıysa çaldı, benim paramı çalmadı ya.' diyor. Tabii eğer çalındıysa. 17 Aralık’tan sonrasını meydanlarda da konuşmuyorum. İlgilenenler sosyal medyadan, gazeteden ve televizyondan izleyip değerlendiriyorlar. Millet değerlendirecek ve oyuyla kararını verecek.” şeklinde konuştu.

AKP adayı Binali Yıldırım’ın nasıl bir aday olduğu yönündeki soruya karşılık, “Çok iyi bir aday, yarışıyoruz.” diyen Kocaoğlu, “Memnunum. Ben çağırdım, gel aday ol diye. Binali Bey’e güveniyorum, bana çalışıyor. İzmir’de Aziz Kocaoğlu ile AKP yarışıyor, sadece Binali Yıldırım’la değil. İzmir’de böyle bir yarış var. Bu yarıştan galip çıkacağımıza inanıyoruz. İzmir’de 6 milyar 600 milyon liralık özelleştirme yapmışsın, para almışsın. 12 senede bunun karşılığında 5 milyar 300 milyon lira yatırım yapmışsın. Yaptığın yatırım da belli. Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı, bölünmüş yol, bir de havalimanında yeni yapılan terminali söylüyorlar. Terminalde de hükümetin bir kuruş parası yok, yap-işlet-devretle yapıldı. İzmir, merkezî hükümete 40 milyar lira vergi verdi. 12 senelik hükümet, bir kentin kalkınmamasını belediye başkanına, belediyeye bağlar mı? Böyle bir siyaset, böyle bir düşünce olur mu? Hükümetten fazla yatırım yaptığını söyleyen başka bir belediye varsa gelsin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notu, merkezî hükümetin notundan yüksek. Aramızda dokuz kademe fark var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güvenilir devlet kurumları arasında en önde gelen kurum.” dedi. CİHAN

Yorumlar