CHP İzmir adayı Başkan Kocaoğlu gençlere mektup yazdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere mektup yazarak, “Özgürlüğümüzü, aydınlığımızı ve hukukun üstünlüğünü savunmak için o gün mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın,” çağrıs.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir adayı Başkan Kocaoğlu gençlere mektup yazdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere mektup yazarak, “Özgürlüğümüzü, aydınlığımızı ve hukukun üstünlüğünü savunmak için o gün mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın,” çağrısı yaptı.

Başkan Kocaoğlu’nun, İzmir Gönüllüleri tarafından elden dağıtılan mektubu şöyle:

"Türkiye’nin ve İzmir’in size ihtiyacı var
Merhaba,
30 Mart 2014, Pazar…
Kentimiz ve ülkemiz için çok önemli bir gün… Tabii ki ilk kez oy kullanacak olan siz gençlerimiz için de önemli ve heyecanlı bir gün olacak. Bugün size bu satırları yazarken geriye dönüp düşündüm. Çocukluğumdan itibaren siyasetle iç içe bir yaşamın parçası oldum. İlk oyumu kullandığım gün ise benim için en kutsal günlerden biriydi. Oy kullanmak, kendi dünya görüşünü paylaşan siyasetçileri birey olarak desteklemek heyecan vericiydi. Benim de bir oyum vardı. “Evet” damgasını vurmuş, üflemiş, kurutmuş, oy pusulasını dışa katlamış ve özenle zarfa koymuştum. Bu kadar özenden sonra da sandık başında görevini yapmış bir seçmen olarak hayli keyiflenmiştim… Ve o günden sonra hiçbir seçimi kaçırmadım. Her zaman işimi, tatillerimi seçim tarihine göre ayarladım ve mutlaka oyumu kullandım. Demokrasiye ve gençlere olan güçlü inancım nedeniyle, bugün sizlere bu mektubu yazmayı görev bildim. Biliyorum, birçoğunuz şu anda ülkemizde ciddi bir demokrasi krizi yaşandığını düşünüyorsunuz. Ve yine birçoğunuz “Peki, ülkem ve halkım için ben ne yapabilirim?” diye sormaktasınız. Bu sorunun yanıtı çok açık: Daha özgür ve daha demokratik bir Türkiye için hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Kentimize, ülkemize, geleceğimize sahip çıkacağız. Daha çok, daha çok çalışacağız. Sevgili Genç Arkadaşlarım, İlk kez oy kullanacağınız 30 Mart 2014 gününü, yalnızca yerel yöneticilerin belirleneceği bir seçim tarihi olarak görmeyin lütfen! Özgürlüğümüzü, aydınlığımızı ve hukukun üstünlüğünü savunmak için o gün mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın! Sizlerden ikinci ricam ise ülkemiz ve kentimizin yönetiminde daha katılımcı olmanızdır. Dilerseniz bir siyasi partide, dilerseniz sivil toplum kuruluşlarında görev alın. Ülkemiz ve kentimiz adına alınacak kararlara katılın. Türkiye’nin ve İzmir’in siz gençlere ihtiyacı var. Yaşamınızda başarıların sizinle olması dileklerimle…" CİHAN

Yorumlar