CHP İstanbul’da oy oranını açıkladı

İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul’da oy oranını açıkladı

İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenledi. Salıcı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu yüzde 39,2 Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ise oyunun 37,72 olduğunu söyledi.

İstanbul’un seçim sonuçlarıyla ilgili birçok manipülatif bilgi olduğunu söyleyen Salıcı, "Kendi örgütümüz üzerinden kurduğumuz bin 800’ün üzerindeki okulda çıkan sonuçların bilgilerini paylaşacağım. Bugün maalesef 2009’da yaşanana benzer bir olay Bakırköy’de yaşandı. Bakırköy’ün 3 mahallesinde uzun zamandır elektrik kesintisini unutmuş olan yurttaşlarımız yarım saatlik bir elektrik kesintisi yaşadı.” dedi.

Sosyal medya merkezinde almış oldukları veriyi belirten Salıcı, “İstanbul’da 12 bin 539 sandığın bilgisi ulaştı. Bu da yüzde 39’a denk geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’ye yanı Mustafa Sarıgül’e çıkan oylar 1 milyon 513 bin 147, Sayın Kadir Topbaş’a AK Parti’ye çıkan oylar 1 milyon 462 bin 795, Milliyetçi Hareket Partisi Rasim Acar’a çıkan oylar 129 bin 118, onun dışında diğer partiler çıkan oylar ve kullanılmayan oyların oranı 173 bin 994. Burada ortaya çıkan şu, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 39,2 Adalet ve Kalkınma Partisi 37,72 Milliyetçi Hareket Partisi 3,79 diğer bölüm ise 19,96 bunun içerisinde kullanılmayan oylar dahildir. Dolayısıyla bazı yayın organlarında çıkan sandık sayısının düşük seviyede olması kaynaklı ya da Anadolu ajansı üzerinden giden manipülatif bilgilere göre İstanbul’da bundan daha fazla açılan sandık oranı yok. Bizim elimizde ki son bilgiler bunlar. İleride verilerde anlamlı bir değişiklik olursa tekrardan paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Cihan haber Ajansı’nın seçim sonuçları hakkında sorulan soruya ise Salıcı, “Cihan haber Ajansı’nın sistemi hacklendi bu nedenle onlara gelen bilgiler Açılan sandık bazında daha düşük bir oy oranını gösteriyor.” şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar