CHP İstanbul Gençlik Kolları bayrak indirme olayını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları, Lice’de yaşanan bayrak indirme olayını protesto etti. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, “Bayrağımıza yapılan ve yapılacak olan her türlü hayasız saldırıya...

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul Gençlik Kolları bayrak indirme olayını protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Gençlik Kolları, Lice’de yaşanan bayrak indirme olayını protesto etti. CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, “Bayrağımıza yapılan ve yapılacak olan her türlü hayasız saldırıya karşı göğsümüzü siper etmekten kaçınmayacağız.” dedi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup saat 20.00 sıralarında Beyoğlu İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Lice’de yaşanan Türk bayrağının indirilmesini protesto eden grup adına basın açıklamasını gençlik kolları başkanı Recep Karakoç yaptı. Türk bayrağını itibarsızlaştırmanın kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Karakoç, “Bayrağımıza yapılan ve yapılacak olan her türlü hayasız saldırıya karşı göğsümüzü siper etmekten kaçınmayacağız.” diye konuştu.

Karakoç, Lice’de yaşanan olayların, AKP hükümetinin ‘çözüm süreci’ adı altında gerçekleştirdiği iki yüzlü politikaların somut örneği olduğunu savundu. Recep Karakoç, toplumsal barışın masa başında pazarlıklarla değil ancak ilkesel bir tavırla yani daha fazla demokrasi ve özgürlükle tesis edilebileceği görüşünü dile getirdi. Bayrak indirme eylemine fırsat verenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Karakoç, bayrak gibi ortak değerlerin siyasete alet edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Basın açıklaması sırasında çevik kuvvet polisleri de İstiklal Caddesi’nde güvenlik önlemi aldı. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

CİHAN

Yorumlar