CHP, İsrail Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekâtı sonrasında çoğunluğu çocuk ve kadınların katledilmesine tepkiler, Başkent’te bugün de sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği...

Google Haberlere Abone ol
CHP, İsrail Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bıraktı

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekâtı sonrasında çoğunluğu çocuk ve kadınların katledilmesine tepkiler, Başkent’te bugün de sürdü. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

    Eylemler nedeniyle İsrail Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Elçilik önüne gelen CHP Ankara İl Başkanlığı üyeleri, polis barikatı önünde toplandı. 'Acılar bizi birleştiriyor', ‘'Yurtta sulh cihanda sulh', 'Katil İsrail', dövizleri açıp, 'Katil İsrail, Filistin'den defol' sloganları attı. Eyleme, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Aylin Nazlı Aka ile CHP Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da destek verdi.

    Toplanan grup adına konuşan Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme çabaları sonucunda herkesi derinden sarsan olayların yaşanmaya devam ettiğini söyledi. Son yıllarda yaşananlara dikkat çeken Yılmaz, "Bu feryadın dili tektir. Feryadın, Türkmence, Kürtçe, Arapça olmasının önemi yoktur. Bu feryatların Rojava’dan, Musul’dan, Gazze’den gelmesinin de bir farkı yoktur. Bu feryatlar yürüklerimizi aynı yerden acıtmakta ve kanatmaktadır." dedi.

    Ortadoğu’da katliamların olağanlaşmasının yeni katliamların yaşanmasına paravan olduğunu belirten Yılmaz, bu vahşete bir yenisinin de Gazze’de eklendiğini ifade etti. Yılmaz, "İsrail’in Filistin halkına yönelik olarak başlattığı, karadan ve havadan hedef gözetmeksizin sürdürdüğü saldırıların neticesinde, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere ölü sayısı 400’ü geçti. Yaralı sayısı ise 3 bini aşmış durumdadır. Geçen her dakika yaralı ve can kaybı sayısı artmaktadır." diye konuştu. CHP Ankara İl Örgütü olarak bu saldırıyı kınayıp, protesto ettiklerini yineledi. Yılmaz, yaşanan katliamlara dur demek ve yaşanan bu insanlık dışı saldırılara sessiz kalan kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini vurguladı.

    Yapılan açıklamanın ardından grup, İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. CHP’liler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar