CHP İlçe Başkanı Yurtseven: AKP Denizli adayı Zolan sabıkalı

Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Zolan’ın, avukatlık yaptığı dönemde müvekkilinden para alıp dava açmayarak görevi ihmal suçundan ağır ceza mahkemesinde mahkûm olduğ.

Google Haberlere Abone ol
CHP İlçe Başkanı Yurtseven: AKP Denizli adayı Zolan sabıkalı

Denizli CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Zolan’ın, avukatlık yaptığı dönemde müvekkilinden para alıp dava açmayarak görevi ihmal suçundan ağır ceza mahkemesinde mahkûm olduğunu iddia etti. Yurtseven, Zolan’ın mahkum olduğu suçtan adli sicilinin sabıkalı olduğu belirterek, "İleride bir daha suç işlemekten çekinmeyeceği hususunda mahkeme heyetinde bile olumlu bir kanaat oluşmayan AKP adayı Zolan’a, Denizli Büyükşehir Belediyesi emanet edilemez." dedi.

Başkan Zolan'ın mahkûmiyet kararı ve adli sicil belgesini basına dağıtan CHP İlçe Başkanı Yurtseven, bir boşanma davası için müvekkili A.S.'den 300 bin lira aldığını, aradan sekiz ay geçmesine rağmen davayı açmadığı için şikâyet üzerine hakkında kamu davası açıldığı söyledi. Yurtseven, sözlerine şöyle devam etti: “Hem parayı alıyor hem de dava açmıyor. Parayı alenen zimmetine geçiriyor. Müvekkili şikâyetinde, Zolan’ın önce, 'Bu işler mahkemelerde uzuyor.' diyerek bahane uydurduğunu, sonra da dava açmayı unuttuğunu itiraf ederek kendisini oyaladığını, nafaka alamadığı için de muhtaç duruma düştüğünü ifade ediyor. Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda Zolan, suçlu bulunarak 1993/144 esas, 1993/168 sayılı kararla 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıyor. Mahkeme, cezayı 425 bin lira ağır para cezasına çevirerek, ertelenmesine gerek olmadığına karar veriyor. Gerekçe olarak da, ‘İleride bir daha suç işlemekten çekineceği hususunda mahkememizde olumlu bir kanaat hasıl olmamıştır.’ görüşüne yer veriliyor. Bu suçtan Zolan’ın adli sicil belgesine 'sabıkalı' şerhi düşülüyor. Zolan, suçunu bildiği için kararı temyiz bile edemiyor. Müvekkilinin dava açmak için verdiği paraya bile göz diken ve potansiyel olarak suç işlemeye meyilli birine, Denizli Belediyesi’nin ne başkanlığı ne de bütçesi emanet edilemez.” CİHAN

Yorumlar