CHP İl Başkanı Kalınomuz: İktidar Aydın Belediyesi'ne baskı yapıyor

CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, iktidarın Aydın Belediyesi’ne baskı yaptığını, müfettiş göndererek bu baskıyı arttırmayı planladığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Kalınomuz: İktidar Aydın Belediyesi'ne baskı yapıyor

CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, iktidarın Aydın Belediyesi’ne baskı yaptığını, müfettiş göndererek bu baskıyı arttırmayı planladığını iddia etti. İl başkanı olarak yetkilileri uyardığını söyleyen Kalınomuz hukuk, adalet ve eşitlik evrensel ilkelerinin bir gün herkse lazım olacağını belirterek, “CHP Aydın İl Başkanı ve yönetimi, bostan korkuluğu değildir. Koruma ve müdafaa etme görevin, bedeli ne olursa olsun yerine getirecektir.” dedi.

İl Başkanı Kalınomuz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığı şu günlerde, belediyeler üzerinde iktidarın baskısını iyice hisseder olduk; hattâ bir siyasetçinin bir bürokrata baskısıyla Aydın Belediyesi’ne ama özellikle Aydın Belediyesi’ne, beş konu hakkında müfettiş gönderileceği duyumlarını istihbarat edindik. Seçim öncesinde bu tür yaklaşımların asıl amacının hukuku işletmek, denetim görevinin yerine getirilmesi olmadığını çok iyi biliyoruz. Ayrıca seçim öncesi güya bu inceleme ve denetimlerin artacağını da biliyoruz ancak yasalarda ve Anayasa'daki eşitlik ilkesi gözönünde bulundurulduğunda, bu tür güya denetim ve incelemelerin sadece CHP’li belediyelere olması manidar değil midir?” CİHAN

Yorumlar