CHP İl Başkanı Engin: Başarılıyız, daha çok çalışacağız

Yerel seçim sonuçlarına göre İzmir Büyükşehir ve 22 ilçede CHP birinci parti çıktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Engin: Başarılıyız, daha çok çalışacağız

Yerel seçim sonuçlarına göre İzmir Büyükşehir ve 22 ilçede CHP birinci parti çıktı. Aziz Kocaoğlu Büyükşehir’de yüzde 50 oy alarak başkanlık koltuğuna yeniden oturdu. Seçimlerden önce İzmir Büyükşehir'de yüzde 60 oy oranı ve 30 ilçenin de tamamını kazanma hedefi koyan Engin, tutturulamayınca eleştirilerin muhatabı oldu.

Eleştirilere cevap veren ve seçim sonuçlarını değerlendiren Engin, her il başkanının ortaya bir hedef koymasının normal olduğunu belirterek, “Hedef koymadan olur mu? Şimdi yeni bir hedef daha koyuyoruz Atatürkçü, cumhuriyetçi bir Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Bunun için gerekli katkıyı koyacağız. Olası bir erken seçimde İzmir’den en güçlü bir şekilde çıkıp bakanlar çıkarmak istiyoruz. Yüzde 60 oy hedeflersiniz, yüzde 50-55 alırsınız. Hedefimiz tuttu. Türkiye’de en fazla büyükşehir belediyesini farklı aldığımız şehir İzmir’dir. 2011 genel seçimlerinde 11 ilçede gerideydik, bugün bu sayı altıya düştü. 2011’de yüzde 43 olan oyumuzu, yüzde 50’ye çıkardık.“ dedi.

Bir önceki yerel seçimlere göre de artışlar bulunduğunu ifade eden İl Başkanı Engin, “Başarı ve başarısızlık, göreceli bir şeydir, konjonktüreldir. İlk defa bütünşehir için oy kullanıldı. Bu yeni bir durum. Bu maçta oyunun kuralları değişti. Köyler, beldeler oy kullandı. Başarının sınırı ölçülmez, koşullarla değerlendirmemiz lazım. Metropolde gerideydik, şimdi öndeyiz. AKP’nin saldırısı ve hükümet gücüne rağmen Bayraklı, Buca ve Karabağlar’ın verilmemesi çok önemliydi. 2011 genel seçimlerinde bu ilçelerde gerideydik, şimdi yine öndeyiz. Kim ne derse desin, ortada bir başarı var.” diye konuştu.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’

Eksiklikleri bildiklerini, dinlenmeden çalışmaya devam edeceklerini aktaran Ali Engin, parti içinde kimseyle kavga etmeden, dalaşmadan görevini yapmayı sürdüreceğini kaydetti. Engin, “Belediye başkanlarımızla uyum içinde olacağız. Bir önceki gibi uyumsuzluk olmayacak. Aziz Başkan'ın kaptanlığı ile yerel yönetimler hizmet edecek. Milletvekilleri seçimine doğru partimizin gücü daha da artacak. Dinlenme değil, daha fazla çalışma zamanı. Arkadaşlarımız eksiklerimizi bize söylesin. Basın üzerinden eksiklerin söylenmesinin partiye bir yararı yok.” dedi. CİHAN

Yorumlar