CHP İl Başkanı Engin: Aday gösterilmeyince partiye küsmedim

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimler öncesinde bazı partililerin, aday gösterilmeme gibi nedenlerle parti aleyhine çalıştığını belirterek “Partiyi küçük düşürmek, parti aleyhinde çalışmak siyasi bir suç olmasının dışında...

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Engin: Aday gösterilmeyince partiye küsmedim

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçimler öncesinde bazı partililerin, aday gösterilmeme gibi nedenlerle parti aleyhine çalıştığını belirterek “Partiyi küçük düşürmek, parti aleyhinde çalışmak siyasi bir suç olmasının dışında etik ve ahlaki değil. Ben de 25 yıllık partiliyim. Aday gösterilmediğim zamanlarda partiye küsmedim, hep ön sıralarda yürüdüm. Bana ‘disiplin sopası mı gösteriyorsun’ diyorlar. İnsanlar muhalefet yapsınlar, iddialarını sürdürsünler, partide kalsınlar düşüncesi bizi sıkıştırıyor. Bu noktada sıkışıyoruz. Şahsıma yönelik iftiralar çok yapıldı. İl yönetim kurulunda bunu söyledim. Şahsıma yapılan hakaretleri disiplin konusu yapmayacağım. Partiye yapılanları ne yapacağız bunu konuşuyoruz. Partinin vicdanı var. Partinin aklının bu konuyu aşacağını düşünüyorum.” dedi.

    Engin, kendisini istifaya davet eden ve et ettiği ve önümüzdeki günlerde imza hareketi başlatacaklarını açıklayan partililer için de, “Bir an önce toplayacaklarsa toplasınlar. Toplarlarsa kongre olur. Aday olurum. Karşıma rakip çıkar. Yaptığım icraatların tabanda ne kadar karşılık olduğunu görmüş olurum kongrede.” şeklinde konuştu.

    CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, parti olarak İzmir’in Karabağlar, Buca ve Bayraklı ilçelerini kazanmalarının büyük önem arz ettiğini söyledi. AKP’nin bu 3 ilçeye ‘kazanırız’ gözüyle baktığını ileri süren Engin, “Bu 3 ilçeyi kaybetseydik, AKP kent merkezine yerleşecekti. Yeşil alanlar yok edilecekti. Ucube yönetimler görebilirdik buralarda. Bu yüzden örgütü kutluyorum. Tire ve Bayındır’ı 60 yıl sonra almak başarıdır.” diye konuştu. Engin, parti olarak İzmir’de 8 ilçenin kaybedilmesini başarısızlık olarak gördüklerini, bu konuyu 40 gündür tartıştıklarını belirtti.

    İzmir’de 8 ilçenin kaybedilmesinin parti için başarısızlık olduğunu aktaran Engin, “Bu konuyu 40 gündür tartışıyoruz, tartışmaya da devam edeceğiz. 8 ilçeyi kaybetmemizin nedenlerine yönelik rapor hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Bizden kaynaklanan nedenler de var. Bunlardan kaçmayacağız, tartışacağız. Eksikleri Genel Başkan ve il başkanına yüklemek, vicdani, siyasi ve ahlaki olarak doğru değil. İl başkanları toplantısındaydım geçen hafta. İl başkanları beni kutluyordu. Ankara’dan baktığında İzmir başarılı. Büyükşehir’i almışınız. Yüzde 50 büyük bir oy. İstanbul’u Antalya’yı, Ankara’yı alamamışız. Herkes beni kutladı. CHP’nin İzmir’de başarısız olduğunu tabanda belli arkadaşlar dile getiriyor.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar