CHP İl Başkanı: 20 bin kişilik meydanın 63 bin kişiyi alması imkansız

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur’un geçen hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine 63 bin kişinin katıldığı açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı: 20 bin kişilik meydanın 63 bin kişiyi alması imkansız

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur’un geçen hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine 63 bin kişinin katıldığı açıklamasının gerçeği yansıtmadığını savundu. Kaplan, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nın kapasitesinin 20 bin kişi olduğunu, 63 bin kişinin sığmasının mümkün olmadığını söyledi. Meydanın 5 bin metrekarelik bir alan olduğunu belirterek, “Her metrekareye dörder kişi sığdığını düşünürsek, alan en fazla 20 bin kişi alır. Cumhuriyet Meydanı’nın 63 bin kişi alması imkansız. Bunlar sayı saymasını bilmiyorlar.” dedi.

Baybatur’un, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili, "Şaşkın ördek gibi sağa sola saldırıyor." açıklamasını da tepki gösteren İl Başkanı Kaplan, “Ben bir siyasi üslup olarak, böyle bir kelimenin ancak Başbakan'a yakışacağını düşünüyorum. Bu tür sözler, Başbakan'ın ağzından hiçbir zaman eksik olmuyor. Siyasette önemli bir söz vardır, siyasi vidanjörlük yapmamak gerekir. Konular üzerine doğru, objektif yaklaşımlar yapmak gerekir ama Başbakan, en büyük savunma saldırıdır politikasıyla götürmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına da değinen Cahit Kaplan, “Birinci operasyonda bakanların oğulları ve kendileri, ikinci dalgada ise Başbakan'a da uzanabilecek kirli bir siyaset, kirli bir işadamı ve kirli bir bürokrat ilişkisinin oluşturduğu bir süreç. Aynı gün birçok şube müdürü görevden alındı. Kahraman polisler, çeteci polis haline gelmeye başladı. Aynı gün soruşturmayı o savcıdan alıp başka bir savcıya verdiler. Yeni bir genelgeyle, 'hırsıza önceden haber ver' yaklaşımıyla savcıların elindeki yetkileri de almaya çalıştı. Kendi yanındakiler biat kültürü içerisinde olabilirler ama diğer insanları asla ve asla kandıramayacaklar.” dedi. CİHAN

Yorumlar