CHP heyeti Hakkari'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, beraberindeki heyet ile Hakkari'ye geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP heyeti Hakkari'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, beraberindeki heyet ile Hakkari'ye geldi. Akşam saatlerinde beraberinde Ankara Milletvekili Levent Gök, Parti Meclis Üyesi Dursun Bulut, Ercan Karakaş ile birlikte Hakkari'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, seçim çalışmaları nedeniyle geldiklerini, akşamı Hakkari'de geçireceklerini ifade etti.

Gaztecilere açıklamalarda bulunan Sezgin Tanrıkulu, ilde çarşıyı gezeceklerini, esnafla, vatandaşlarla görüşerek, sorun ve sıkıntılarını dinleyeceklerini, kendilerine görüşlerini aktarma fırsatı bulacaklarını söyledi. Türkiye tarihinin en kritik döneminden geçilmekte olduğuna işaret eden Tanrıkulu, "11 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi, yolsuzluk ve rüşvet batağına batmış durumda. Şeffaf olmayan bir yönetim anlayışı kendilerini bu noktaya taşıdı ve Türkiye, maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde bu bataklığa batmış durumda. Başbakan, ısrarla ama ısrarla ortaya çıkan bu rezaleti örtmeye çalışıyor. Ancak ne kadar örtmeye çalışsalar da bu rezalet, bu rüşvet, bu yolsuzluk, bu sahtekarlığı örtmek mümkün olmayacak. Toplumun vicdanında 30 Mart'ta da aklanmayacaklar. Başbakan, eğer gerçekten aklanmak istiyorsa yargıya kendisi teslim etmelidir. Soruşturmaların önünü açmalıdır. Ancak soruşturmaların önünü açarak ve adil bir yargılanma sonucunda ortaya çıkacak bir karar ile kendisi aklanabilir. Ancak Başbakan bunu yapmaktansa tam tersini yaptı. Son dönemlerde ortaya çıkan 4 önemli yasa tasarısı ile bunun birincisi özel yetkili mahkemelerle ilişkin yasaydı. İkincisi HSYK'ya yönelik yasaydı. 3'üncüsü internet yasağı yasasıydı. 4'üncüsü MİT yasasında yapılan değişiklikti. Her 4 yasaya da baktığımız zaman, bu 4 yasanın ortak amacı 17 Aralık'ta ortaya çıkan rüşvet, sahtekarlık ve yolsuzluk soruşturmalarını engellemek." dedi.

Tanrıkulu, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını 2004'ten beri savunan bir siyasal çizgiye sahip olduklarını, 70-80'li yıllarda devlet güvenlik mahkemelerine karşı çıkan anlayışın da Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı olduğunu ifade etti. Tanrıkulu, şöyle devam etti: "Özel yetkili mahkemeleri kadırdılar. Ancak özel yetkili mahkemeleri kaldırırken de usul hükümlerine koyduğu hükümlerle mevcut soruşturmaları engelleyecek düzenlemeler içerdiler. Bu düzenlemeler karşısında iade edilen 5 bakanla ilgili fezlekelerin Meclis'e gelmesi mümkün olmayacak. İnternet yasakları ile gerçekten sanal alemi tamamen kontrol altına almayı başardılar ve Cumhurbaşkanı buna ortak oldu. Artık sanal alemde sosyal medyada herhangi bir biçimde eleştiri yapmak mümkün olmayacak. HSYK yasası yürürlüğe girdi, partimiz yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı. HSYK yasası ile de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını tamamen ortadan kaldırdılar ve HSYK'yı adeta bir genel müdürlüğüne dönüştürdüler. Hakim ve savcıları da iktidarın memuru haline getirdiler. Türkiye'nin Kürt meselesi noktasında da Meclis'te tek bir adım atılmadı. Adeta Türkiye'nin Kürt meselesini ve çözüm sürecini kendi elinde rehin tutarak bu süreci götürmeye çalışıyor Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi. Özellikle Hakkari'den duyurmak istiyorum. Çözüm süreci, Kürt meseleleri Adalet ve Kalkınma Partisi elinde rehin durumdadır. Her seçim öncesi bunu kullanmaktadır. Artık Adalet ve Kalkınma Partisi'ne bu seçimlerde bütün Türkiye izin vermeyelim."

Tanrıkulu, 'son dönemde açıklanan anket sorularını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bir çoğu manipülasyona dayalı anketler. Gerçek anket sandıkta çıkacak sonuştur, biz ona bakacağız." şeklinde cevapladı.

Yapılan konuşmaların ardından Sezgin Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. Makamında bir süre Belediye Başkanı ile sohbet eden heyet, daha sonra çarşı merkezini gezdi. Esnafları ziyaret eden CHP heyeti vatandaşların sıkıntılarını dinledi.



CİHAN

Yorumlar