CHP hala şehit yakınları ve gazilerle uğraşıyor

Şehitlere bağış kampanyasının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere SMS'le duyrulması CHP'de rahatsızlık yarattı

Google Haberlere Abone ol
CHP hala şehit yakınları ve gazilerle uğraşıyor
Darbe girişiminin yaşandığı gece onlarca şehit veren darbe karşıtlarına destek vermek yerine vatandaşlar tarafından kargaşa sırasında darp edilen darbecilere sahip çıkan CHP, hala şehit yakınları ve gazilerle uğraşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe girişiminin ertesi gününde direnişçilerin yargılanması gerektiği yönünde dile getirdiği tepki çeken taleinden sonra partinin başka rahatsızlıkları da ortaya çıktı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından şehit edilen vatandaşların yakınları için başlatılan bağış kampanyası da CHP'de rahatsızlıklara neden oldu. Başbakanlık tarafından başlatılan kampanyayı SMS ile öğretmenlere duyuran Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu davranışı CHP'nin tepkisini çekti. 

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmenlere "15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralanan vatandaşlarımıza yönelik başlatılan yardım kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen dekontlarınızı kurum amirlerinize teslim etmeyi unutmayın" yazılı cep telefonu mesajı CHP'nin tepkisini çekti. 

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıyacağını söyleyerek, "Bağış ve yardımda esas gönüllülüktür. Elbette ki hepimizin içi yandı. Elbette ki insanlarımız yaraları sarma telaşında. Ancak dekont istemek neyin nesi? Böyle bir uygulama yasal değildir. Böyle bir zorlama suç teşkil eder. Konuyu TBMM'de gündeme getireceğim" dedi.

SMS'DE NE DİYOR?

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün SMS'inde şöyle denilmişti: "15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve yaralanan vatandaşlarımıza yönelik başlatılan yardım kampanyasına desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen dekontlarınızı kurum amirlerinize teslim etmeyi unutmayın. Gün şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkma günüdür."

Yorumlar