CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Canlı Yayında İstifa Sorusu

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına Abdülkadir Selvi'nin 'Başarısız olursanız istifa edecek misiniz' sorusu damga vurdu.

Google Haberlere Abone ol
CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Canlı Yayında İstifa Sorusu

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programının misafiri CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu gündeme dair pek çok çok mühim izahat yaptı. Programa damgasını ise Yeni tan gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin sorusu vurdu.

'İSTİFA EDER MİSİNİZ?'

Abdülkadir Selvi CHP'nin oy oranı üstüne konuşmaların yapıldığı anlarda CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Yüzde 35 bunun şeklinde bir kriteriniz var. Eğer arzuladığınız başarıyı bulamazsınız istifa eder misiniz?' sorusunu sordu.

'BAŞARISIZLIĞI ÖDÜLLENDİRMEM'

Kılıçdaroğlu, bir politik parti için başarının ölçüsünün iktidar olmak olduğunu anlatım ederken 'Hepimizin amacı o. Oy oranında bir azalma olursa, ona elbette ki, neticede muvaffakiyetsizliği ödüllendirmek bunun şeklinde bir düşüncem asla ve asla söz konusu değil. Başarıya kilitlendik.' dedi.

İşte CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun izahatlarından başka satırbaşları:

'Çözüm Süreci için Dolmabahçe'de mutabakat mevcut mı?

'Barıştan, özgürlükten ve bayan bay eşitliği vasıtası ile tavrımız nettir. Bu 10 maddede hukuki değişiklik gerekiyor. Şarttır. 10 maddeden sırf biri parlamentoya gelebilir mi, gelemez sebebi ise vakit yok. Tamamen toplumu aldatmaya yönelik bir düzenlemedir. Ortak mutabakat sonrası taraflar birbiririni suçlamaya başladı. Barışın bu kadar istismar edilmesini doğru bulmuyoruz. Yapılan birlikte izahat ile bir oyun oynanıyor.

HDP-AK PARTİ İŞBİRLİĞİ

Hükümet ve HDP bir çok çok konu hakkında işbirliği yapıyor. İç Güvenlik Paketi'nde ise işbirliği yok. Silah bırakmayı erek edinme değil, menfaat amaçlı bir politika yürütülüyor, seçim için.

HDP'den Cumhurbaşkanlığı seçiminde bize işbirliği çağrısı gelmedi.

'BARAJ ALTINDA KALMASINI İSTEMEYİZ'

Bütün politik partiler birbirine rakiptir. Bizim tesirli muhalefet yapmadığımızı söyleyenler doğruyu söylemiyor. Bizim vekillerimiz darp ediliyor. Biz özgürlükleri savunan bir partiyiz. Hiç bir partinin parlamento dışında kalmasını istemeyiz. Siyasi partilerin Meclis'te olmasını isteriz, sokakta değil. Çağrı yapmıştık, gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Biz Kürt sorununun parlamentoda çözülmesi gerektiğini her vakit söyledik.

Siz güvensizlik üstüne bir şey inşa ediyorsunuz. Güvensizlik üstüne inşa edilen bir süreç sulh getirmez.

'HDP SAMİMİ OLSAYDI...'

Kürt seçmenlerden oy alıyoruz. Yeteri kadar oy alamıyoruz, bu doğru. Bu bizim onların sorunlarını gözardı edeceğimizi de göstermiyor. Kürt sorunun çözümü konusu için en net görüşleri bulunan parti CHP'dir. Belki bizim sorunumuz onlara çok gitmiyor oluşumuzdur. Şu anda sıkıntısı çözerse CHP çözer. Bu konu hakkında tereddütüm yok. HDP, İçten olsaydı 10 maddeden biri 'yüzde 10 seçimini düşürün' olurdu. Neden bunu koymadılar. Neden hükümeti sıkıştırmadılar? Desinler...

'DERSİM KATLİAMI'

Geçmişimizle yüzleşmekten korkmuyoruz. Hatamız varsa yüzleşiriz. Tek parti çağı sırf CHP'nin değil hepimiz birlikte geçmişi bu. Ayıp bir şey değil ki bu. Biz bunun istismar edilmesini istemiyoruz. Dersim konusu için davet yaptık arşivleri açsın diye. Olay Dersim konusu için özür dileme vakayı değildir. Partiden biri özür dileyecekse, bu böyle olmaz. Özür dileyecek bulunan Başbakandır. Erdoğan, Dersim hakkında özür dilemedi, gerekirse dileriz dedi. Dersim'de acılar yaşanmıştır. Ama oturur bunları inceleriz. Gerekirse özür dilenir sorun biter. Dersim sürgünlerinin toprağı ellerinden alındı. O toprakların verilmesi lazım.

Dersim olaylarıyla ilgili Tunceli'den alıp Ankara 'ya götürülen bir arşiv var. O arşive ulaşmak istedim. Ama hükümet izin vermedi. Buradan yine yineliyorum. Ben de Dersim sürgünüyüm. İzin verin bakayım o belgelere...

'KÜRT SORUNUNU ÇÖZERİZ'

Kürt sıkıntısı için ben hükümete kredi açan bir umumi başkanım. Biz ülkesini seven, huzuru arzulayan bir parti şekilde herşeye karşın silahlar bırakılacaksa bundan memnun oluruz. Neden ölüm olsun? O süre siyasette gerçek rayına oturur. Ülkenin çıkarları üstüne bir politika yapılır. Kürt sıkıntısı çözülürse politika yurt çıkarlarına yönelik olacaktır. Biz bu sıkıntısı toplumsal destek alarak çözeriz ve bunu halka anlatırız.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

AKP'nin İç Güvenlik Paketi'ni art çekip komisyona getirmesi lazım. Bu hukuk geçerse Türkiye cezaevine döner. Bu yasaya herkes karşı çıkıyor. MHP, HDP, CHP. Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül de karşı çıkıyor.

'ERDOĞAN'IN OTURDUĞU KOLTUK CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞU DEĞİLDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ben ne söyliyeyim. Çankaya'daki koltuk boş. Bir şey izah etmek istemiyorum. Erdoğan, tarafsızlık konusu için ettiği yemine sadık kalmıyor. Ben nasıl tanıyayım Erdoğan'ı? Bir cumhurbaşkanı ben tarafsızlığı kabul etmiyorum diyemez. Biz Abdullah Gül'ü de eleştirdik. Ama bu eleştireler her vakit politik eleştiriydi. Sayın Erdoğan'ın oturduğu koltuk Cumhurbaşkanlığı koltuğu değildir. Kimse kusura bakmasın. Tarafsızlığını korursa saygı duyarız. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirdiği için eleştiriliyor.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar