CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Genel Başkanımız 'yalancıdan Başbakan olmaz' diyor. Genel Başkanımız bunu söyledikçe Recep Tayyip Erdoğan da yalan söylemeye devam...

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Genel Başkanımız 'yalancıdan Başbakan olmaz' diyor. Genel Başkanımız bunu söyledikçe Recep Tayyip Erdoğan da yalan söylemeye devam ediyor. Ancak anlaşılan o ki, son zamanlarda Recep Tayyip Erdoğan da Genel Başkanımızın bu sözüne hak vermiş görünüyor. Yalancıdan Başbakan olmayacağını anlamış ki, artık Başbakan olma sevdasından vazgeçip Cumhurbaşkanı olma sevdasına doğru gidiyor. Ama yalancıdan Cumhurbaşkanı hiç olmaz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Kırşehir ve Yozgat İl, İlçe Başkanları ve seçim işleri başkan yardımcıları ile Nevşehir'in Avanos ilçesindeki bir otelde buluştu. Nevşehir Koordinatör Milletvekilleri olan İzmir Milletvekili Hülya Güven ve İstanbul Milletvekili Sedef Küçük'ün de katıldığı toplantının basına kapalı bölümünde Tezcan, katılımcıların özellikle Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşlerini dinledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan burada yaptığı konuşmada kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemde iktidar eliyle ayrıştırılan bir toplum haline getirildiklerini kaydetti.

Ülkede AKP iktidarının 12 yılda rantiyeci bir sistem kurduğunu ve bunun üzerinde oturmaya devam etmek istediğine dikkat çeken Tezcan “ 12 yılın sonunda 21 milyon icra dosyası bulunuyor. Bunun altında Ahi Evran kültürünün bize emanet ettiği ve AKP’nin yok etmeye çalıştığı esnaf kardeşlerimiz ezilmeye devam ediyor. AKP iktidara geldiğinde protesto edilen senet sayısı 800 milyon liraydı. Şimdi ise 9,5 kat artarak 7 milyar 500 milyon liraya ulaştı. Esnaf senedini ödeyemez hale gelmiş, 9,5 kat yoksullaşmıştır. Vatandaşını Alevi-Sünni diye bölen, Aleviliği de Ali’siz ve Ali’li Alevilik diye bölen, Sünni’sini ise kendi içinde terörist ve benden yana diye ayıran, bütün bir toplumu hem aşağılayıp hem küçümseyerek hem de çatışma ekseninde kendi etrafında konsolide etmeye çalışan bir iktidar var." diye konuştu.

    CUMHURBAŞKANI PROFİLİ ORTAYA KONDU

    Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun örgütlü kesimlerin temsilcilerine yaptığı ziyaretlerde cumhurbaşkanı adayı profilinin ortaya çıktığını ifade eden Tezcan, bu profili şöyle açıkladı: "Genel Başkanımız örgütlü kesimlerin temsilcileri olan sendikaları, emek temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde kimin Cumhurbaşkanı olacağı değil, nasıl bir cumhurbaşkanı istendiği konusu görüşüldü. Gidilen tüm örgütlü kuruluşların ortak bir cumhurbaşkanı vurgusu var. Vatandaş ve örgütlü kesimler sektirmeden ortak noktaları sıralıyorlar. Kucaklayıcı, toplumu ayrıştırmayan ve bölmeyen, vatandaşa tepeden bakmayan, horlamayan, bölmeyen, nefret dilini kullanmayan, devleti dışarıda iyi temsil edebilecek, halkın içerisinde ve halkını kucaklayabilecek, halkın değer ve özlemlerine saygılı, hukuka saygılı, demokratik hak ve özgürlüklere saygılı, devlet organları arasında çatışma istemeyen, dengeleri gözeten, yetki gaspı peşinde olmayan, tanınan yetkileri anayasal çerçeve içerisinde kullanacak bir cumhurbaşkanı istiyorlar. Hepsinde ortak nokta; toplum çatışmadan, kavgadan, kendini bölen siyaset tarzından rahatsız. Toplum sükunet, huzur, barış istiyor, bunu sağlayacak bir cumhurbaşkanı bekliyor, herkesin cumhurbaşkanı olsun istiyor. Bir siyasi partinin temsilcisi olmasın, 76 milyonun cumhurbaşkanı olabilecek nitelikte bir cumhurbaşkanı olsun istiyor, milli değerlerimize sahip çıkan ama halkını da kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyor. O zaman bu figüre uygun bir cumhurbaşkanı adayını süresi içerisinde çıkarıp halkın önüne koymak siyasetin görevidir. Bu görevin layıkıyla yapılacağına inanıyorum." CİHAN

Yorumlar