CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:Statüko adayının trenine binen yolda kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, statüko adayının trenine binenlerin yolda kalacağını söyledi.    Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Öztrak, sözü,...

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak:Statüko adayının trenine binen yolda kalacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, statüko adayının trenine binenlerin yolda kalacağını söyledi.

    Partisinin Edirne İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Öztrak, sözü, Başbakan’ın açılışını yaptığı sırada arızalanan Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren'e getirdi. "Statükonun adayı trene bindi" diyen Öztrak, "E, nerede diğer adaylar? O tren milletin treni. Yetmez bir de doğru dürüst yapmamışlar. Bu trene binenler yolda kaldı. Ben size söyleyeyim. Statükonun adayının trenine binenler yolda kalacaktır. Bunun trenine binilmez." dedi.

    Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük haksızlıklar dolu bir kampanya döneminin yaşandığını kaydeden Öztrak, "Bir taraftan milletin trenini alabildiğince kullananlar ama Allah razı olmadı. Bak, kaldı tren yolda. Diğer tarafta da vatandaştan topladığı paralarla kampanya yapmaya çalışan diğer partiler. Ben size şunu söylüyorum. Bizim bu ülkenin değerlerine inancımız var, sahip çıkma kararlığımız var. Parasız da, pulsuz da olsa devletin imkânlarını kullanmasak bile statükonun adayını geçecek bizim adayımız." diye konuştu.

    Bir gazetecinin "17-25 Aralık görev yapan polislere yönelik yapılan operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu Öztrak, "17-25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuz operasyonunda ortaya atılan iddiaların peşindeyiz." şeklinde cevap verdi.

    "17 ve 25 Aralık’ta ortaya bir şey çıkıyor. Belli iddialar atılıyor. Biz bu iddiaların peşindeyiz. Bunların ciddiyeti nedir ne değildir? Bunların ortaya çıkmasını istiyoruz." diyen Öztrak, bununla ilgili olarak bir araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı şunları söyledi: "Araştırma komisyonuna iktidar partisi, hakikaten kendisi bir haksızlığa uğradığını düşünüyorsa bir an önce aklanmanın peşinde olması gerekirken iktidar partisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendileriyle ilgili olan bu dosyaların ortaya çıkmaması için ellerinden geleni ardına koymadılar. Artık en sonunda son derece komik bir nedenle gelen fezlekelerde dizin olmaması ve milletvekilleri tarafından rahat takip edilemeyecek diye başkan resmen yetkisini suiistimal ederek komisyon başkanı, muhalefet milletvekillerinden fezlekeleri bir kez daha kaçırdı. Neden? Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bu işler ortaya çıkmasın istiyorlar. Yine tam Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde büyük bir mağduriyet edebiyatı başladı. Yine büyük tutuklamalar… bize karşı darbe var. Türkiye’nin bu tablolara artık alışması lazım.”

12 yıllık iktidardan mağdur, statüko değişiminin çıkmayacağını vurgulayan Öztrak, "Statükonun ta kendisi çıkar. Yani siz çıkacaksınız televizyonlarda a olmaz böyle bir şey. Bu arkadaşlar devlet memuruydu tutuklanmamalıydı. İçimiz yanıyor. Eli arkadan bağlandı, önden bağlandı. Bunları bırakın bir kere. Adamlar diyor ki, devlet bize ne talimat verdiyse onu yaptık. Teslim ol, teslim oluyor. Makul müspet bir şekilde bunları götür. Yetmez diye bağırıyor. Her seferinde çıkıyor statükonun adayı çıkıyor. Her seferinde bağırıyor. Yetmez şuna da gidecek yetme buna da gidecek. Yani bunu resmen adaylardan bir tanesi cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kampanya malzemesi olarak kullanıyor. 17-25 Aralık’ta olanları kendisine karşı darbe diye gösteriyor. E, öyleyse suçsuzsan ortada hiçbir sıkıntı yokken neden fezlekeleri milletvekillerimizden kaçırdın. O zaman bunlar bunu imal etmişlerdi. Fezlekede yer alan iddialar imalattır diyecek rahatlığa kavuşmak istiyorsan meclisteki bu komisyonu çalıştırmalıydın. Son derece ilginç bir kampanya dönemi yaşıyoruz. Devletin bütün imkanları kullanılıyor." açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar