CHP Denizli adayı Arslan: Köyden gelen yufkayı ıslatıp yiyerek büyüdük

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, bir köy çocuğu olduğunu ifade ederek “Ben de çok zor şartlarda yaşadım, okudum.

Google Haberlere Abone ol
CHP Denizli adayı Arslan: Köyden gelen yufkayı ıslatıp yiyerek büyüdük

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, bir köy çocuğu olduğunu ifade ederek “Ben de çok zor şartlarda yaşadım, okudum. Yufkayı her hafta köyden Denizli'ye getirerek, ıslatarak biz o yemeği yedik. Ekmeğimizi suladık, öyle karnımızı doyurduk. Öyle bilirim zorlukları, sıkıntıları.” dedi.

Arslan, Kale ilçesi Şaralılar Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet etti. Üreten, kazanan, alınterinin karşılığını alan büyük Denizli’yi kurmak için yola çıktıklarını belirterek, “Biz üretmek zorundayız. İşyeri çalıştırmak zorundayız. İşçinin karnını doyurmak zorundayız. Zamanında da parasını ödemek zorundayız. Hz. Peygamber, ‘Alınteri soğumadan işçinin parası verilecek.’ demiş. Benim fabrikamda, ilk beş günde işçinin ücreti ödenir. Bu prensib,e belediye başkanı olmayı Allah nasip ederse o mevkide de riayet edeceğiz.” şeklinde konuştu. AK Parti döneminde, onlara oy veren arkadaşlarının çocuklarına burs verilirken CHP'lilerin çocuklarına verilmediğini öne süren Arslan, şunları kaydetti: “Ayrımcılık yapıldı. O verdikleri parayı insanlar cebinden mi verdi, yoksa devletin parasını mı verdi? Yani ayrım yapmasına Allah razı olur mu? Adaletli bir anlayış mıdır? Ben yıllardan beri burs veriyorum, 20 tane öğrenciye burs veriyorum. Birçok vakıflarda yönetim kurulu üyesiyim. Hiç kimseyi siyasi görüşüyle ayırt etmiyoruz. Biz Denizli Eğitim ve Kültür Vakfı kurduk. Orada öğrenci yurdumuz var, 167 tane öğrencimizi barındırıyoruz. Ben köy çocuğuyum. Yazın işçi elbisemi giyer, ırgat gibi çalışırım. Benim paramı yandaşa veriyorsa iptal ettiririm, kusura bakmayın. Ben de burs vereceğim, bana oy versin vermesin, yeter ki ihtiyacı olsun, yeter ki okusun. Bu bilinç çok önemli. Allah rızası için, ‘Adalet ve Kalkınma Partisi'yim.’ diyorsanız adaletli davranmak zorundasınız.” CİHAN

Yorumlar