CHP Denizli adayı Arslan: İktidar yandaşlarının serveti artıyor

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, normal vatandaşın değil, iktidar yandaşlarının servetinin arttığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Denizli adayı Arslan: İktidar yandaşlarının serveti artıyor

CHP Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan, normal vatandaşın değil, iktidar yandaşlarının servetinin arttığını iddia etti. Arslan, Serinhisar ilçesinde yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana bazı kesimler zenginleşirken normal vatandaşın yerinde saydığını söyledi.

CHP adayı Arslan, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımız, son zamanlarda daha çok borca giriyor. Sıkıntıları her gün biraz daha artıyor. Normal bir vatandaş zenginleşmedi, varlığı artmadı ancak hükümetin yandaşlarının varlıkları gittikçe artıyor. Türkiye'de birçok yeni zengin türedi. 2002'de bu memlekette 10 tane dolar milyarderi varken bugün 90 tane var, yani zenginleşen bir kesim var. Belediyenin yandaşı olan, iktidarın yandaşı olanların servetleri artıyor. Vatandaşın alınterinin karşılığı olan paralar, o kesimin cebine gidiyor. Dolayısıyla vatandaş her gün biraz daha yoksullaşıyor, fakirleşiyor. Türkiye’de yoksulluğun artmasının temel sebebi, yolsuzluğun artmış olmasıdır.” CİHAN

Yorumlar