CHP'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Dünya üzerinde yaşayan bütün dinlerde mabetler insanların en kutsal mekanlarıdır" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Dünya üzerinde yaşayan bütün dinlerde mabetler insanların en kutsal mekanlarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, camilerin insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duygularının, hoşgörü anlayışının güçlendiği yerler olduğunu belirtti.

Dünya üzerinde yaşayan bütün dinlerde mabetlerin, insanların en kutsal mekanları olduğuna işaret eden Torun, "İslam aleminin kutsal mekanı camilerimiz de sadece ibadet yeri olmakla kalmayıp halkımızın birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne önemli katkılar sunmakta, adalet ve merhamet duygularımızın tazelenmesinde ana unsurların başında gelmektedir." ifadesini kullandı.

Torun, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu koşullarda yurdun dört bir yanında hizmet veren din görevlilerine de önemli görev düştüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Aydınlatıcı ve bütünleştirici bir görev sorumluluğuyla hareket etmeleri, toplumsal ve güncel olaylara duyarlı bir şekilde, halka aydın, ufku açık, yol gösteren bir anlayışla görevlerini yerine getirmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyor, Türk ulusunun var olma mücadelesinde, Kurtuluş Savaşı'nda emperyalizme karşı duran Ulu Önder Atatürk’ün yanında yer alan yaşamını yitirmiş tüm silah arkadaşları ve din adamlarımızı minnet ve şükranla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Yorumlar