CHP Büyükşehir adayı Ekici: AVM’ler şehir dışında olacak

Esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, esnafın sorunlarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Büyükşehir adayı Ekici: AVM’ler şehir dışında olacak

Esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, esnafın sorunlarını dinledi. AVM ve benzin istasyonlarının şehir içine yapılmasına izin vermeyeceğini belirten Ekici, “Ben ilk aday olduğum günden itibaren şehir merkezine AVM ile benzin istasyonuna izin vermeyeceğimi söyledim ve bu sözümün arkasındayım. Sizlere söz veriyorum AVM’ler yapılırsa şehir dışında olacaktır.” dedi.

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, Ticaret Borsası, GATEM Toptan Gıdacılar Sitesi, Fıstıkçılar Sitesi, Sebze Hali, Nakliyatçılar Sitesi ve Şire Hanı Sitesi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın sıkıntılarını dinleyen Ekici, çözüm konusunda projelerini anlattı. Esnafın çok sıkıntılı olduğunu belirten Ekici, ”GATEM, CHP Belediyesi tarafından yapılmış bir projedir. Yapıldığı dönemde çok büyük görünüyordu ama bugün esnafımıza yetmiyor. Bunun esnafın ihtiyacına cevap verecek şekilde büyütmemiz gerekiyor. Bunun için projelerimiz mevcuttur. Öncelikle araç giriş ve çıkışlarındaki tıkanıklığın çözeceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

Gıdacıların ve sebze hali esnafının en büyük sıkıntısı AVM’ler olduğunu söyleyen Ekici, “Bu alış veriş merkezlerinin şehir merkezinde olması dolayısıyla küçük esnaf yok olmuştur. Bizden istekleri bunlara şehir içinde izin verilmemesidir. Ben ilk aday olduğum günden itibaren şehir merkezine AVM ile benzin istasyonuna izin vermeyeceğimi söyledim ve bu sözümün arkasındayım. Sizlere söz veriyorum AVM’ler yapılırsa şehir dışında olacaktır. Bu uygulama şehirdeki esnafı rahatlatacak ve GATEM esnafına da rahatlık getirecektir” diye konuştu.

Esnafın isteklerinin haklılığına dikkat çeken Ekici, çözüm odaklı projeler ürettiklerini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar