CHP Buca adayı Piriştina: Tekstil sektörüne kalifiye elemanı biz eğitelim

İzmir'de CHP Buca Belediye başkan adayı Levent Piriştina’nın Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)’ni ziyareti sırasında, ilçenin istihdam sıkıntısına neşter vuracak bir işbirliği kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol
CHP Buca adayı Piriştina: Tekstil sektörüne kalifiye elemanı biz eğitelim

İzmir'de CHP Buca Belediye başkan adayı Levent Piriştina’nın Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS)’ni ziyareti sırasında, ilçenin istihdam sıkıntısına neşter vuracak bir işbirliği kararı alındı. Piriştina, kalifiye eleman sıkıntısından dert yanan sanayicilere, “Biz eğitelim, siz istihdam edin.” önerisi getirdi.

Piriştina’nın üç bölgeden oluşan BEGOS’u ziyareti sırasında istihdam meselesi de ele alındı. BEGOS Yönetim Kurulu’nda görev yapan sanayiciler, kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını belirtti. Piriştina ise göreve gelmesi durumunda bu sıkıntıyı birlikte çözebileceklerini söyledi. İş-Kur'u da dahil ederek bir proje yapabileceklerini belirten Piriştina, kalifiye eleman sıkıntısının giderilebileceğini ifade etti. Ege Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı ve BEGOS Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kızılgüneşler ise vasıfsız bir elemanı üç ay içinde kalifiye hale getirebildiklerini belirterek, “Belediyeyle işbirliği yaparak, özellikle kadın istihdamına çözüm getirebiliriz. Biz makine de sağlayabiliriz.” dedi. BEGOS Başkanı Timur Yaykıran da bölgedeki 58 fabrikanın kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu, işçilerin çoğunu başka ilçelerden temin etmek zorunda kaldıklarını aktardı. Yaykıran, 2013 yılı ihracatının 250 milyon dolar olduğunu, 2014 sonunda bölgelerindeki fabrika sayısının 100’e ulaşacağını kaydetti. 9 bin 500 kişinin çalıştığı bölgede bütün fabrikalar bittiğinde 17 bin 500 kişiye istihdam sağlanacağını dile getiren Yaykıran, ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını da kaydetti. Uçan Yol'un bitirilmesini beklediklerini belirterek, “Çevre yolundan da bölgemize bağlantı istiyoruz. Uçan Yol bitirilir ve çevre yolundan bölgemize bir bağlantı sağlanırsa büyük rahatlama yaşarız. Ayrıca Buca Belediyesi, yüzde 5 oranında ortağımız. Bize daha çok sahip çıksın istiyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar