CHP Belediye Başkan adayı Gürkan: Hamdi Sedefçi’nin yolu açık olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, adaylığının genel başkanın, merkez yürütme kurulunun, parti meclisinin bir kararı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Belediye Başkan adayı Gürkan: Hamdi Sedefçi’nin yolu açık olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, adaylığının genel başkanın, merkez yürütme kurulunun, parti meclisinin bir kararı olduğunu söyledi.

    CHP’de 4 dönemden bu yana Edirne Belediye Başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi, 30 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçiminde partisi tarafından aday gösterilmedi. CHP yönetimi belediye başkan adaylığı için Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ı gösterdi.

    Hamdi Sedefçi’nin büyük tepkisini çeken kararın ardından CHP’nin adayı Recep Gürkan geniş bir kalabalık tarafından TEM Otoyolu Edirne Gişeleri önünde karşılandı. Saat 14.00 sıralarında otoyoldan giriş yapan Gürkan, turnikelerin önünde adaylığı konusunda bir açıklama yaptı. Adaylığının genel başkanın, merkez yürütme kurulunun, parti meclisinin bir kararı olduğunu söyleyen Gürkan, CHP’li ve Edirneli olduklarını ifade etti. Gürkan, “Edirne için bize ne görev veriliyorsa sonuna kadar yaptık. Bunu da sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

    Hamdi Sedefçi’nin Edirne’de dönem belediye başkanlığı yaparak şehre büyük hizmetler ettiğini dile getiren Gürkan, “Bizim Edirnelilerin, CHP’lilerin gönlünde taht kurmuş değerli bir büyüğümüz, ağabeyimiz ve partilimizdir. Ben bugüne kadar Edirne’ye yaptığı hizmetler için gerçekten kendisine minnettarım. Şükranlarımı sunuyorum. Bize şehirleşme anlamında yol göstericiliğe devam etmesini diliyorum. Ve kendilerine bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Sedefçi’nin bir karar vererek partiden aldığını vurgulayan CHP Edirne Belediye Başkan adayı Gürkan, “Kendi kararıdır. Saygı duyuyorum. Yolu açık olsun. Ona başarılar diliyorum. Ve kendisine Edirne’ye bugüne kadar yaptığı hizmetler için tekrar şükranlarımı sunuyorum. Çok teşekkür ediyorum.” açıklamasını yaptı.

    Kendisini karşılamaya gelen partililerle buluşan Recep Gürkan’ı ulaşmak isteyen kalabalık izdihama neden oldu.

    Bazı partili bayanlar kalabalık arasında zor anlar yaşadı. Gürkan güçlükle kendisi için tahsis edilen otobüse ulaştı. Yüzlerce araçlık konvoyla şehir merkezine hareket eden Gürkan, şehir turu attıktan sonra parti il başkanlığına geçecek. CİHAN

Yorumlar