'CHP bayrakları kilit taşlarını söktürdü' iddiası

Gaziantep Şahinbey ilçesi Dokur köyünde oturan vatandaşlar, yaklaşık 2 ay önce köylerinin içine İl Özel İdaresi tarafından döşenen kilit taşlarının köy girişine astıkları CHP bayrakları nedeniyle geri söküldüğünü iddia ediyor.

Google Haberlere Abone ol
'CHP bayrakları kilit taşlarını söktürdü' iddiası

Gaziantep Şahinbey ilçesi Dokur köyünde oturan vatandaşlar, yaklaşık 2 ay önce köylerinin içine İl Özel İdaresi tarafından döşenen kilit taşlarının köy girişine astıkları CHP bayrakları nedeniyle geri söküldüğünü iddia ediyor. İl Genel Meclis Başkanı Ak Partili Menderes Karaduman ise taşların sökülmesinin CHP bayraklarıyla ilgisi olmadığını, asfalt üzerine döşendiği için söküldüğünü iddia etti. Köy Muhtarı Mehmet Pekmezci (67) ise asfalt dökülen yollarının yaklaşık 100 metre mesafesine kilit taşı döküldüğünü, bunun da İl Özel İdaresi mühendislerinin onayı ile yapıldığını, sökülme nedeninin ise köy girişine asılan CHP bayraklarından kaynaklandığını ileri sürdü.

    Dokur Köyü Muhtarı Mehmet Pekmezci, gerekli tüm kurumlara başvurmalarına rağmen 10 bin liralık masrafı gerekçe göstererek yola döşenen kilit taşının söküldüğünü ifade etti. Muhtar Pekmezci, “Mahkemelik, partizanlıktan dolayı sökülmek isteniyor. 3-4 ay olmadı yapılalı. Mahkemelik olduğu için 10 bin lira borç gösterdiler. Şu durum da İl Özel İdaresi ve Şahinbey Belediyesi’nin gücü geçmemiş 10 bin liraya geri söküyorlar. Yüzde 80 sökülme nedeni CHP bayrakları. Buralar yapılırken devletin kontrol mühendisleri var. Müteahhit kendiliğinden yapmıyor. Gelen mühendis yanlış yapıyorsunuz diye ikaz yapaydı bize. CHP bayraklarının etkisi de çok oldu. Görünce hemen sökmeye başladılar." şeklinde konuştu.

    Mahmut Pekmezci isimli bir köylü vatandaş da, “Bu yol 100 metre kilit taşı. Bu hükümet yapboz hükümeti, yapıyor bozuyor. 100 metre kilit taşının fiyatı 10 bin lira ise bir kutu ayakkabının içindeki para buna yeter. CHP bayrağı asıldıktan sonra bu yolu sökmeye karar verdiler. Önceden asfalt değildi, asfaltı yaptılar. Ondan sonra kilit taşı döşediler. Kilit taşı döşeneli 2 ay oldu.” dedi. Yasin Pekmezci isimli bir vatandaş da kilit taşının sökülme nedeni olarak asılan CHP bayraklarını gösterdi. Güllü Pekmezci isimli bir köy sakini de, Halk partili oldukları için buna maruz kaldıklarını söyledi. Saniye Pekmezci isimli bir vatandaş da “Kapımızın önüne çamurdan çıkamıyoruz. Kapımızın önü kilit taşı oldu, bugün de sökmeye başladılar. Böyle olur mu canım? Vallahi hiç olmaz böyle. Köylüye çok yazık.” ifadelerine yer verdi.

    Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Karaduman ise konuyu araştırdıklarını, yetkililerle görüşerek, kesinlikle böyle bir şey olmasının mümkün olmayacağını açıkladı. Karaduman, iddialarla ilgili olarak, “Sökülen kısım daha önce asfalt yapıldığı için sökülüp köyün 'Baş Kabir' denilen bölgesine döşenecek. Konu ile ilgili teknik ekip oluşturduk. Köye gönderiyoruz. İl Özel İdaresi olarak, Gaziantep'te yaşayan herkese eşit mesafedeyiz. Ayrım yapmadık. Hizmet götürme ilkesinden hiçbir zaman sapmadık. Bu şekilde çalışmaya da devam edeceğiz." dedi. CİHAN

Yorumlar