CHP: Antalya'da 28 Bin 800 Seçmen Kayıp

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, 30 Mart 2014 seçimlerinde Antalya'da oy kullanan 28 bin 800 seçmenin isminin askıya çıkan listelerde olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP: Antalya'da 28 Bin 800 Seçmen Kayıp

7 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla politik arenanın ateşi çıkmaya başladı. Liderler birbirlerine katı ifadelerle yüklenirken namzet adaylarının da heyecanı kati namzet olma sürenin yaklaşmasıyle giderek yükseliyor. işte bu heyecanın yaşandığı illerden Antalya'dan bomba bir iddia ortaya atıldı.

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, 30 Mart 2014 seçimlerinde Antalya'da oy kullanan 28 bin 800 seçmenin adının askıya çıkan listelerde olmadığını açıkladı. Esen, listede adı olmayanlardan birinin de CHP mebus namzet adayı olduğunu söyledi.

'BU 28 BİN KİŞİ TÜRKİYE'NİN HİÇ BİR YERİNDE YOK'

Semih Esen, CHP il yöneticileri ile ortak parti binasında matbuat toplantısı düzenledi. 7 Haziran seçim takviminin işlediğini, seçmen listelerinin 14 Mart 2015'te muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlatan Esen, bu listeler üstünden bir iş yaptıklarını ve enteresan neticelere ulaştıklarını dile getirdi. Antalya genelinde, bir önceki seçimde oy kullanan yekün 28 bin 800 seçmenin kaydını askıya çıkan listelerde bulamadıklarını anlatım eden Semih Esen, 'Bu 28 bin 800 şahıs Türkiye'nin hiç bir yerinde yok. Bir öteki ifadeyle 28 bin 800 seçmen buharlaşmıştır. Antalya'da yekün 28 bin 800 insanın en ana anayasal hakkı bulunan seçme hakkı AKP iktidarı sebebi ile gasp edilmiştir.' dedi.

'BİZİM ÜYELERİMİZ'

Muhtarlıklarda askıda bulunan listelerde ismini bulamadıkları arasında, ismini izahatdığı bir CHP mebus namzet adayı yer aldığı bilgisini de paylaşan Semih Esen, 28 bin 800 insandan 700'ünün CHP üyesi olduğunu belirleme ettiklerini söyledi.

EN FAZLA MURATPAŞA'DA

Semih Esen'in iddiasına göre, 1,5 milyon seçmenin yer aldığı Antalya'da enfazla kayıt, yekün seçmenin beşte birinin yer aldığı Muratpaşa ilçesinde silindi. Askıya çıkan listelerde bulunmadığı ileri sürülen seçmenlerden 8 bin 714'ü Muratpaşa'da, 6 bin 86'sı Kepez'de, 3 bin 81'i Alanya'da, 2 bin 505'i Konyaaltı'nda, 2 bin 48'i Manavgat'ta, diğerleri ise geriye kalan 14 ilçede bulunuyor.

AK PARTİLİ BELEDİYENİN ANKET YAPTIRDIĞI İDDİASI

Antalya'da 28 bin 800 seçmenin kaydının silinmesiyle ilgili yanıt beklediklerini anlatım eden Semih Esen, enteresan bir iddiayı dile getirdi. Birkaç hafta öncelikle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanları eliyle yaptırdığı bir anket olduğunu söz eden Esen, belediyenin yaptığı hizmetlerden memnuniyeti ölçmeye yönelik anketin peşinden 'Geçen seçimde kime oy verdiniz?', 'Bu seçimde kime, sebep oy vereceksiniz?' halinde sorular yöneltildiğini iddia eden Semih Esen, 'Bir büyükşehir belediyesi sebep yapar bunu? Gerek mevcut mı? Kural, hukuk bilen, seçim kanunu okuyan şahıs yapar mı bunu? Yapmaz. YSK, 'yapmayın' diyor. Yapılıyor. Niye yapıyorsunuz?' diye sordu. 28 bin 800 seçmenin kaydının bulunamamasına dikkat çeken Esen, 'Bunun için mi yapıyorsunuz?' diyesi geliyor insanın lakin demiyorum.' halinde konuştu.

ISLAK İMZALI TUTANAKLAR

Semih Esen, bir gazetecinin sorusu üstüne 7 Haziran 2015'te Antalya'da 4667 sandıkta oy kullanılacağını, bu seçimde sandık güvenliğine kocaman ciddiyet vereceklerini belirterek şunları söyledi:

'4 bin 667 sandığını tamamında sandık kurul üyelerimiz olacak. Onun dışında müşahitlerle oralarda olacağız. Islak imzalı sandık netice tutanaklarının temin edilip il örgütüne ulaştırılması hakkında organizasyonları yapıyoruz. Bu seçimi tek bir sandığın dahi yaş imzalı netice tutanağını almadan bitirmeyeceğiz.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar