CHP Antalya İl Başkanı Kök: Görevimin düşmesi gibi bir durum yok

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, görevinin başında olduğunu, il başkanlığının düşmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Antalya İl Başkanı Kök: Görevimin düşmesi gibi bir durum yok

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, görevinin başında olduğunu, il başkanlığının düşmesi gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi.

CHP Antalya İl Başkanı Kök, Muratpaşa Belediyesi başkan adayı Ümit Uysal’ın basınla tanışma toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. CHP’nin Muratapaşa ilçesinde yaşanan kargaşa ve adaylık sürecini anlatan Devrim Kök, il başkanlığı görevinin başında olduğunu belirtti.

Siyasi partilerde aday belirleme sürecinde bu tür çalkantıların olabileceğini söyleyen Devrim Kök, Antalya’nın bu çalkantıları en hafif şekilde atlattığını, bu kargaşa ve kaos ortamını bekleyen bir çok çevrenin de var olduğunu bildiğini ifade etti. Ancak bu beklentilere malzeme vermeyeceklerinin altını çizen Kök, “CHP aynı hızıyla yoluna devam ediyor. Daha önce Muratpaşa’da aday gösterilen Sultan Yeğen’de çok kaliteli bir arkadaşımızdır. CHP için fedakarlık yapmıştır. Daha sonra partinin ortak aklıyla Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nın katkılarıyla Ümit Uysal Muratapaşa adayı gösterildi. Muratpaşa’da CHP çok ciddi oy alacaktır. Hedefimiz geçen dönem aldığımız oyun üzerine çıkmaktır.” dedi.

Büyükşehir Belediye adayları Mustafa Akaydın’ın anketlerde önde çıktığını kaydeden il başkanı Kök, hocanın açık ara farkla seçimi kazanacağına inandığını, Kepez’de de Erdal Öner’in belediye başkanı olacağını iddia etti. Konyaaltı’nda Muhittin Böcek’in hiçbir bu şekilde sıkıntısı olmadığını vurgulayan Devrim Kök, CHP’nin Antalya’da yoluna devam ettiğini, muhtemel olası bir genel seçimde Antalya’nın CHP iktidarına katkı veren en fazla bölgesi olacağına inandığını açıkladı.

"GÖREVİMİN BAŞINDAYIM"

‘Antalya’da il başkanı istifa mı etti?’, ‘il başkanı görevden mi alındı?’ şeklinde söylemleri çıkaran kişilerin CHP’nin parti tüzüğünden haberi olmayan kişiler olduğunu iddia eden Devrim Kök, her kriz dönemlerinde il başkanlarının bu krizi toplaması için parti içerisinde bir görevi olduğunu belirtti. Kriz durumlarında örgütün başında olan kişinin o göreve tebliğ edildiğini hatırlatan Kök, “Bana da bu süreçte görev tebliğ edildi. Daha sonra verdiğimiz dilekçelerde sıkıntı olduğu görüldü. Daha sonra da Ümit Uysal aday gösterildi. Hepimizin içine sinen bir adaydır. CHP’de il başkanlığı yapmış en iyi kişidir bana göre.” diye konuştu.

Kendisinin il başkanlığı görevinin başında olduğunu aktaran Devrim Kök, herhangi bir görevden alma yada il başkanlığından istifanın söz konusu olmadığını, kendisinin görevde olmaya devam ettiğini söyledi.

CHP’nin tarihinin en büyük başarısının arifesinde olduğunu hatırlatan Kök sözlerine şöyle devam etti: "30 Mart’tan sonra bu durumu da herkes görecek. Son süreçte adayların gitmesi ve Süleyman Evcilmen’in aday gösterilmemesi hususunda benim en ufak bir dahilim söz konusu yoktur. Ama il başkanı olarak birçok şeyi göğüslemek zorundasınız. Süleyman Evcilmen’in başka partiye geçti diye konuşmak benim tarzım değildir. İnanın son 40-45 gün kala Evcilmen’le ilgili benim görüşüm alındı. Dedim ki çok geç kalındı eğer böyle bir değişiklik yapılacak ise Evcilmen’le şu aşamada ayrılırsa bir takım kargaşalar olur şeklinde görüş bildirdim."

CİHAN

Yorumlar