CHP, AK Parti İl Başkanı'nın iddiasını yalanladı

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın CHP Çorum Belediye başkan adayı Kenan Nuhut'un yerel seçimlerde oy kullanamayacağına yönelik iddiasını yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, AK Parti İl Başkanı'nın iddiasını yalanladı

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın CHP Çorum Belediye başkan adayı Kenan Nuhut'un yerel seçimlerde oy kullanamayacağına yönelik iddiasını yalanlandı. CHP, ortaya atılan iddianın yalan olduğunu bildirerek Kenan Nuhut'un oy pusulasını yayınladı.

CHP Belediye başkan adayı Nuhut, Ceylan'ın sözlerinin tamamen yalan ve iftira olduğunu söyledi. Bazı AK Partililerin sözlerine de cevap veren Nuhut, ''Burası benim memleketim, kimseye burada oyun oynatmam. Benim adım Metin olsa ne olacak, Kenan olsa ne olacak?'' dedi.

Nuhut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çorum'da düzenlenen mitingde kendisinin adını Metin olarak yanlış telaffuz etmesiyle ilgili AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan'ın insanların dil sürçmeleriyle alay etmesinin Müslümanlığa bile sığmadığını dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dil sürçmelerini hatırlattı. Nuhut, ''Başbakan Erdoğan'ın da dili sürçüyor, biz bunları gündeme getirmiyoruz. Önemli olan isim değil, yapılacak olan icraatlardır.'' ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, mevcut belediye başkanı ve AK Parti Belediye başkan adayı Muzaffer Külcü'nün kendisinden cevap bekledikleri soruları bir türlü cevaplamadığını ifade ederek, kamuoyunu aydınlatmasını istedi. Atlas, yerel seçim çalışmalarını 2 aydır seviyeli bir şekilde yürüttüklerini ve son hafta da yine aynı metanetle çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Mevcut belediye başkanı Muzaffer Külcü ve AKP İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, her seçim yaptıkları gibi yine seçimi çığırdan çıkartacak hareketler yapıyorlar. Siyasetçiler ağızlarında çıkan laflara dikkat etmelidir. ''dedi.

Ahmet Sami Ceylan'ın, CHP Belediye başkan adayı Kenan Nuhut için 'Çorum'da oy kullanmayacak' diye söylemde bulunduğunu ve bu duruma kargaların bile güleceğini söyleyen Atlas, Nuhut'un ve eşi Cemile Nuhut'un Çorum'da Tanyeri İlkokulu'nda kullanacakları oy pusulalarını gösterdi. Atlas, Ahmet Sami Ceylan'ı, Kenan Nuhut'tan ve kamuoyundan özür dilemeye davet etti. CİHAN

Yorumlar