CHP adayı Şahin: Bursa’nın acil sorunu trafik ve toplu ulaşım

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, toplu ulaşım teşvik edilmeden, Bursa'nın trafik sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Şahin: Bursa’nın acil sorunu trafik ve toplu ulaşım

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, toplu ulaşım teşvik edilmeden, Bursa'nın trafik sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Büyükşehir bütçesinden en büyük payın, ulaşıma ayrılmasına rağmen hala yoğun bir trafik sorunu yaşanmasını ironi olarak niteleyen Şahin, sorunun temelinde sistemsizliğin yattığını belirtti.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Şahin, Merinos AKKM'de Bursa Servis Aracı İşletmecileri ve Özel Halk Otobüsçüleri Odası’nın Genel Kurulu’na katıldı. Ulaşım sektöründe hizmet veren her kuruluşun trafik sorununda çözüm ortakları olduğunu belirten Şahin, “Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesinin yüzde 70'ini ulaşım sektörüne ayırmasına rağmen trafik sorunu çözülemiyor ve şikayetler artıyorsa bunun bir nedeni olması gerekiyor.” dedi.

Bursa’da kent içi ulaşımda özel araçların kullanımının yüzde 42 gibi bir yüksek paya sahip olduğunun altını çizen Şahin, bu özel araçların yüzde 70’inde de tek kişi ile yolculuk yapıldığına dikkat çekti. Şahin, yerel yöneticilerin, ‘biz nerede yanlış yapıyoruz’ diyerek şapkalarını önlerine alıp düşünmeleri gerektiğini kaydetti.

'TOPLU ULAŞIM FİYATLARINI YARIYA İNDİRECEĞİZ'

Göreve geldiklerinde el atacakları ilk konunun kent içi ulaşım ve toplu taşıma olduğunu kaydeden Şahin, toplu ulaşımı teşvik etmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını bildirdi. Buna ilişkin ilk olarak toplu ulaşımda fiyatı yarıya indireceklerini, Bursaray’ın seferlerini 10 dakikadan 2,5 dakikaya düşürerek kapasiteyi artıracaklarını dile getirdi.

Şahin, şunları söyledi: “Milyar Euro harcanan Bursaray’ın toplu ulaşımdaki payı yüzde 8. Bu çok vahim bir durum. Bu oranın yukarılara çıkması gerekiyor. Biz Bursaray’ın toplu ulaşımdaki payını artıracağız. Sefer aralıklarını azaltarak balık istifi yolculuğa son vereceğiz. Hemsehrilerimiz konforlu ve güvenli bir yolculuk yapacak. Bursaray’a yer altından yeni hatlar ekleyerek ulaşımı insanın olduğu yere götüreceğiz. Vatandaşımız Bursaray istasyonundan indikten sonra evine yürüyerek gidecek.”

Kent ulaşımını, Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP) ile ele alarak planlayacaklarını belirten Şahin, çözüm ortaklarının da bu süreçte yer alacağını ifade etti. Şahin, “Hiç kimseden kaçmayacağız. Aynı masa etrafında oturup çözümler üreteceğiz. Bizim temel hedefimiz toplu ulaşımı teşvik etmek. Eğer bir işletmenin servis araçlarını kaldırırsanız, her çalışan özel aracıyla işine gelmeye çalışır. Bu da trafikteki araç sayısının artması demektir. Bizim temel hedefimiz toplu ulaşımı teşvik etmek, bunu da başaracağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar