CHP adayı Şahin: Belediye esnafa rakip olamaz

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Bursa’da esnafın her gün, ‘acaba bugün nasıl geçecek’ kaygısıyla işe başladığını, Büyükşehir Belediyesi’nin ise esnafa destek olmak yerine ulaşımdan, gıdaya birçok alanda esnafa rakip olduğunu söyl.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Şahin: Belediye esnafa rakip olamaz

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Necati Şahin, Bursa’da esnafın her gün, ‘acaba bugün nasıl geçecek’ kaygısıyla işe başladığını, Büyükşehir Belediyesi’nin ise esnafa destek olmak yerine ulaşımdan, gıdaya birçok alanda esnafa rakip olduğunu söyledi.
Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) Küçük Sanayi Sitesi’ndeki salonunda düzenlediği yemeğe katılan Necati Şahin, esnafın yanlış politikalar nedeniyle zor durumda olduğunu ifade etti. Esnaf bir aileden geldiğini, bu yüzden esnafın halini en iyi bilenlerden biri olduğunu belirten Şahin, “Esnaf olmak eskiden önemli bir toplumsal statüydü. Kız istemeye gidildiğinde özellikle vurgulanırdı esnaf olmak. Bir liyakat sembolüydü. ‘Esnaf adamdır kızımız rahat eder’ denilirdi. Şimdi ise esnafın getirildiği durum ortada. Son yıllarda şehir içlerinde artan AVM’ler ve Büyükşehir Belediyesi’nin de rakip olması nedeniyle esnafımız tükenme noktasına getirilmiştir.” dedi.
“ESNAF VE SANATKAR YUMUŞAK DOKUDUR”
Bursa’da, özellikle Hanlar Bölgesi ve Kayhan bölgesindeki esnafın zor günler yaşadığının altını çizen Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda da esnafa rakip olduğunu söyledi. Belediyenin her alanda esnafa rakip olmasının doğru olmadığını kaydeden Şahin, kendilerinin işbaşına geldiklerinde böyle bir uygulama içinde olmayacaklarını kaydetti.
Esnafın sorunlarının öncelikli konularından biri olduğunu kaydeden Şahin, esnafın yoğun olarak bulunduğu Hanlar Bölgesi’ni, Kayhan’ı canlandıracaklarını bu bölgelerde alışverişi cazip hale getireceklerini ifade etti. Şahin, esnafın ‘zarar etme’ endişesi yaşamadan işini devam ettirmesi gerektiğini, kendilerinin de bunu yapacağını vurguladı.
Esnafın seçmen kitlesi içinde yumuşak doku olduğunu kaydeden Şahin, “Bu doku kimsenin tekelinde değildir. Yumuşak dokudaki seçmenler içinde bulunduğu ekonomik duruma göre hareket ederler. Esnafımız her şeyi daha iyi görüyor ve değerlendiriyor, 30 Mart’ta da tavrını ortaya koyacak.” diye konuştu.
BESOB Başkanı Arif Tak’ın ev sahipliğindeki yemeğe CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ile CHP Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Belediye Başkan Adayları Erkan Aydın, Ramazan Altunöz ve Mustafa Bozbey de katıldı.
BESOB’daki yemeğin ardından esnafı ziyaretlerine geçen Necati Şahin, Tuzpazarı’ndaki dükkanları tek tek ziyaret ederek esnafa yönelik projelerinden bahsetti, broşür dağıttı.
CİHAN

Yorumlar