CHP adayı Kocaoğlu: Büyükşehir ve Konak uyum içinde çalışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye başkan adayı Sema Pekdaş’la birlikte Kemeraltı Çarşısı ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’ni gezerek esnaf ve diğer vatandaşlarla biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Kocaoğlu: Büyükşehir ve Konak uyum içinde çalışacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye başkan adayı Sema Pekdaş’la birlikte Kemeraltı Çarşısı ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi’ni gezerek esnaf ve diğer vatandaşlarla biraraya geldi. Yeni dönemde ilçe belediyeleriyle daha büyük bir uyum içinde çalışacaklarını söyleyen Kocaoğlu, aksi takdirde bundan şehrin zarar göreceğini dile getirdi. Pekdaş da, “Kentimizi katılımcı demokrasiyle birlikte yönetmek için varız. ‘Bu iş Konak Belediyesi’nin görevi değil, Büyükşehir Belediyesi bakıyor. Bana değil, Aziz Bey’e söyleyin.’ dönemini bitiyoruz.” dedi. Başkan Kocaoğlu, Kemeraltı ziyareti sırasında esnafa tarihî çarşıda yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 24 saat yaşayan bir Kemeraltı için çalıştıklarını, Kadifekale, İkiçeşmelik, Agora ve Basmane ile bütünleşecek çarşının, canlı bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Kocaoğlu ve Pekdaş, daha sonra Mimar Kemalettin Moda Merkezi’ni ziyaret etti. Burada esnaf derneğindeki toplantıya katılan Kocaoğlu, tekstil sektörünün şehrin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu, Gaziemir ilçesinde yapılan yeni fuar kompleksiyle birlikte bu sektörün de ivme kazanacağını dile getirdi. Şehirdeki fuarcılık ekonomisinin büyümesine paralel olarak özellikle gelinlik fuarı gibi birkaç büyük fuarın daha devreye gireceğini belirterek, “Biz fuarcılığı, bu kentin olmazsa olmazlarından kabul ediyoruz. Bu sektörü geliştirirken gerekiyorsa kökten bedava yaparız ama fuarcılığı yedirmeyiz. Pazarlıksa pazarlık, rekabetse rekabet. Mermer Fuarı'nı bir İstanbul’a kaçırmaya çalıştılar, bir Antalya’ya. Gelinlik Fuarı da aynı şekilde.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar