CHP adayı Keleş: Projelerimizle Sakarya’nın çehresini değiştireceğiz

CHP Sakarya Büyükşehir Beledye Başkan adayı Ecevit Keleş, Sakarya’nın çehresini değiştirecek ve kronik hale gelmiş sorunların çözümünü sağlayacak projeler hazırladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Keleş: Projelerimizle Sakarya’nın çehresini değiştireceğiz

CHP Sakarya Büyükşehir Beledye Başkan adayı Ecevit Keleş, Sakarya’nın çehresini değiştirecek ve kronik hale gelmiş sorunların çözümünü sağlayacak projeler hazırladıklarını söyledi. Şeffaf bir anlayışla belediyeyi yöneteceklerini, gelir gider tablosunu düzenli halka arz edeceklerini dile getiren Keleş "Sakarya’yı Hz. Ömer adeleti ile yöneteceğiz." dedi.

Keleş, yaptığı açıklamada, şehirle ilgili en çok projeyi kendilerinin ürettiğini belirterek, bu projeleri kamuoyu ile paylaştı. Makam aracı saltanıtına son vereceklerin, kendisi dahil belediye de makam aracı kullanmayacaklarını belirten Keleş, "Hizmet verdiğimiz sürece belediyemizde makam aracı kullanılmayacak ve tasarruf edilen bütçe, Sakaryamızda traktörü bulunan çiftçimize yılda 3 defa mazot yardımı olarak verilecek." diye konuştu.

Şehir merkezinde kalan Tugay Komutanlığı’nı başka bir mevkiye taşıyarak, bu alanı Sakarya’nın tarihi ve kültürel eserlerinin sergileneceği Panorama Müzesi Projesi’ne ayıracaklarınıvurgulayan Keleş, ayrıca bu alanda bir de gazi ve şehit ailelerine yönelik sosyal tesis inşa edeceklerini kaydetti. Sakarya’da özel uçaklar ile kargo uçaklarına yönelik bir havalanı projesi hazırladıklarını ifade eden Keleş, gelişen sanayiye bu projenin büyük avantajlar getireceğini ve bunun ekonominin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Sakarya’nın en önemli sorunları arasında bulanan trafik meselesine köklü çözüm getirecek projeleri hayata geçireceklerini dile getiren Keleş, "İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen projelerde olduğu gibi, araç yolları yer altına alınacak. Böylece, kazanılacak meydana yaya yürüyüş yolu ve tramvay yolu oluşturulacak. Planlı şehirleşmede önemli bir imzamız olacak. Yeni Camii ve Kuyudibi Caddesi arasında trafik yeraltına alınacak. Bu şehiriçi trafiğine daha güvenli bir çözüm getirirken, yayalarımıza da daha rahat hareket edecekleri alanlar kazandıracak. Yaygınlaştıracağımız raylı sistemle; ulaşımı daha hızlı, daha güvenli, daha çevreci ve daha entegre hale getireceğiz." diye konuştu.

"ÇİFTÇİ VE KÖYLERİMİZE HİZMET EDECEĞİZ"

Çiftçilere mazot yardımı ve her türlü desteği vereceklerini, Geyve ilçesinde gıda ve hayvancılık organize sanayi sitesi kuracaklarını, organik ve ekolojik tarımın gelişmesine önderlik edeceklerini anlatan Keleş, bu konuda yapacaklarını şöyle sıraladı: “Projemizin amacı; elde edilecek mahsüllerin yurt içi ve yurt dışında belirlenecek şehirlere ulaştırılması ve çiftçimizin gelirlerinin bu yolla artırılmasıdır. Köylerimize sulama göletleri kazandıracağız. Sulama için açılan artezyen kuyularına takılan sayaçları sökeceğiz. Tüm köylerde doğalgazsız tek bir ev kalmayacak. Köylerimizin yolları, asfalt yol olacak . Sakaryamız’ın verimli topraklarında, çiftçimizin doğal yollarla üreteceği her çeşit mahsülü satabileceği büyük bir hal kuracağız. Dünya Fındık Borsası’nı Sakarya’da açacağız."

Hazırladıkları Yeni Sakarya Projesi’nin Sakarya Nehri’nin tamamını, Sapanca Gölü ve Çark Dere’sini içerisine alacak kapsamlı bir proje olduğunu vurgulayan Keleş, ayrıntıları şöyle açıkladı: “Türkiye’nin en büyük yeşil kuşak projesini hayata geçireceğiz. Hem yaşam alanları hem eğlence dinlenme alanları, hem de yeşili ve eşsiz doğasıyla cazibe merkezi olacak ihtişamlı bir şehir kuracağız. Sapanca Gölümüz ile şehrimizi buluşturacağız. Sapanca’yı adeta bir Davos yapacağız. Dikmen Yaylası’nı kayak merkezi haline getireceğiz. Ayrıca Keremali Yaylası’ndan Akyazı arasına teleferik sistemi kuracağız. Serdivan’dan E-5’e (Saraçoğlu-Esentepe) uzanan duble yol açacağız. “

TÜM ŞEHRE ÜCRETSİZ İNTERNET

Sakaryalıların tüm dünya ile iletişimi rahatça kurabilmesi için şehrin her noktasına ücretsiz olarak ağ bağlantıları (Wi-Fi) sağlayacakları sözü veren Keleş, diğer bazı projeleri de şöyle sıraladı: “ Hayvanat bahçesi, doğa park, asbestli içme suyu borularının değiştirilmesi, sokak hayvanlı için bakımevi, her mahlleye ve köye kültür merkezi ve spor salonu, şehir içi ücretsiz bisikletli ulaşım, cami ve okulların rutin bakımları, huzur evi, aşevleri projelirimizi hızla hayata geçireceğiz. Sakaryasporumuzun eski ihtişamlı günlerine kavuşması için destek olacağız ve takımımız 2014-2015 sezonuna PTT 1. Ligi’den başlayacak. Karasu Limanı Projesini tamamlayıp hizmete açacağız.”
CİHAN

Yorumlar