CHP adayı Çilsal: Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı eski DYP Kayseri Milletvekili Osman Çilsal, Başbakan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı düzenletmeyeceğini açıklamasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Çilsal: Türkçe Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı eski DYP Kayseri Milletvekili Osman Çilsal, Başbakan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı düzenletmeyeceğini açıklamasına tepki gösterdi. Çilsal, “Hepimizin içini titreten yavruların ağzında Türkçe şarkı ve şiirleri dinlediğimiz bir şeyin önünü kesiyorsunuz. Dün ağladığınız Türkçe Olimpiyatları’nı bugün kaldırıyorsunuz. Gittiğiniz ülkelerde Türkçe konuşan insanların olması mı, sizi rahatsız etti. Biz seçilirsek, Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Çilsal, ülkede korku imparatorluğunun geldiği son noktanın yaşandığını ifade ederek, “Sevgili Başbakanımız sürekli kendi kızının başörtülü olduğunu, ağlayarak, üzülerek başka ülkeye giderek eğitim aldığını, miting alanlarında söylüyor. Ama başka bir tarafta okul öğrencilerine ikna odaları kurarak, çoluk çocuk 12-14 yaşındaki çocuklardan aileleri hakkında bilgi almak, etik ve ahlakı değildir. Ne istiyorsunuz, o çocuklardan. Daha eskiden olduğu gibi baskı rejimlerinde anne ve babasını ispiyonlayan, nesil yetiştirmek isteyen zihniyettir. Savunulur bir tarafı yok. Gayri ahlakı. İnsan en azından utanır. Bu tür yönlendirmelere.” dedi.

CHP adayı Osman Çilsal, Başbakan'ın Türkçe Olimpiyatları'nı yaptırmayacağı yönündeki söylemleriyle ilgili şöyle konuştu: "Dün Türkçe Olimpiyatları’nda ağlıyordunuz. Bugün kaldırıyorsunuz. Siz Türkiye’ye olimpiyat getirmekten bahsediyorsunuz. Türkçe olimpiyatlarını, hepimizin içini titreten yavruların ağzında Türkçe şarkı ve şiirleri dinlediğimiz bir şeyin önünü kesiyorsunuz. Biz başkan seçilirsek Kayseri’de bunu yapmayı düşünüyoruz. Buna büyük destek vereceğiz. Gelsin dünyanın dört bir yanından çocuklar burada buluşsun. Türkçe, konuşsunlar. Ne oldu neden rahatsız oluyorsunuz. Gittiğiniz yerde Türkçe konuşan insanları bulmak görmek, sizi niye rahatsız ediyor. 10-15 yaşındaki çocuğun art niyeti mi olur? Benim şiirimi okuyan, İstiklal Marşı'mı söyleyen, bayrak şiirini söyleyen çocuklar var.”

Osman Çilsal, bayrakla yapılan reklamların samimi olmadığına işaret ederek, “Siz çıkıyorsunuz bayrakla reklam yapıyorsun. Bayrakları yasakladılar diyorsun. Statlara, bayraklarımızı aldırmayan sizsiniz. Sizin hükümetiniz. Milli maça Azerbaycan ve Türk bayraklarını aldırmayan bu hükümet. İnsanların hafızasıyla, insanlarla alay edercesine bu tür söylemler doğru değil. Artık bunu herkes konuşmalı. O bayrak hepimizin bayrağıdır. Şehitlerimizin kanıyla, ecdadımızın kanıyla sulanan bayraktır. Vatan bildiğimiz toprakları, vatan yapan ecdadımızın kanlarıdır. Bu topraklar 57. Alay’ın son namazının kıldığı seccadesidir. Vatan topraklarını santim santim satarken, seslenen yok. Benim bayrağımı kullanma deyince, herkesi bayrak düşmanı ilan ediyorsun. Hepimizin bayrağıdır, senin değil.” diye konuştu.

"BAŞKASI OLUNCA ÖZEL DEĞİL KENDİNİZ OLUNCA ÖZEL HAYAT MI OLUYOR"

Osman Çilsal, twitterin yasaklanmasıyla ilgili açıklamasında, tape kayıtlarının sebep olduğunu ve buradaki özel hayat söyleminin doğru olmadığına dikkat çekti. Twitter yasağı ile ilgili savunulacak bir tarafın olmadığını aktaran Çilsal, “Bu güvensizliğin bir sonucudur. Kendisine güvenmiyor. Tiwet demek Türkçe tercümesi kuş sesi 'cik' demektir. Şuan bir kuşun sesine bile tahammülü olmayan zihniyet başımızda. Baştan bakan budur. Geldiği son nokta bu. İnsanların haberleşmesine bile tahammülü yok. Duman ile haberleşeceğiz. AKP’li belediyeler artık haberleşme merkezi yapsın. Dumanla haberleşme için. İki kişi bir araya gelmekten korkuyor. Parti teşkilatındaki insanları bile yarından korkuyor.”


CİHAN

Yorumlar