ÇHD: Soma için suç duyurusunda bulunacağız

İstanbul Barosu’ndan bir grup avukat, Soma’daki maden ocağında yaşanan faciayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı....

Google Haberlere Abone ol
ÇHD: Soma için suç duyurusunda bulunacağız

İstanbul Barosu’ndan bir grup avukat, Soma’daki maden ocağında yaşanan faciayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Pankart açan avukatlar, olayı cinayet ve katliam olarak niteledi. Grup adına konuşan Ebru Timtik, katliamın sorumlularının cezalandırılması için bir araya geldiklerini söyledi. Kendi cephelerinden ses çıkartmak için toplandıklarını kaydeden Timtik, “Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Suç duyurusuyla beraber bazı önlemlerin alınması yönünde derhal tedbir kararı alınmasını talep etmek üzere geldik.” dedi.

Timtik, “Bu iş katliamının sorumlusu aslında yetkililer, birinci elden bir mantığı ifade ederek söylediler. Bu yüzden bu cinayetlerin sorumlusu devletin, iktidarın ta kendisidir. ‘Neden Amerika’da böyle sonuçlar doğmuyor, maden kazaları, cinayetleri olmuyor?’ sorusuna ‘çünkü onların teknolojileri ileri’ diye cevap veren zihniyet asıl olarak şu sözü kaçırmıştır ağzından. Daha önce Zonguldak’ta ‘bu, madencilerin kaderi’ demişlerdi. Bugün de bu tip katliamların bu işin doğasında olduğunu söylüyorlar.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar