ÇGC'nin 39. kuruluş yıldönümü kutlandı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) 39. kuruluş yıldönümü kutlandı.ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ÇGC'nin 39. kuruluş yıldönümü kutlandı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin (ÇGC) 39. kuruluş yıldönümü kutlandı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Basın Anıtı’na geçen gazeteciler, burada anıta çelenk koyup anıttaki meşaleyi yaktı.

Burada bir açıklama yapan Cemiyet Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, bu ortamda cemiyetin kuruluşunun 39.yıldönümü kutladıklarını belirtti.

Türk Ceza Kanunu’ndan kaynaklanan sorumluluklardan dolayı gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını vurgulayan Esendemir, “Sansür niteliğinde internet ortamına da yeni kısıtlamalar getirilmek istenmekte, bu konuda sık sık gözdağı verilmektedir. Bununla da yetinilmeyip, Twitter ve YouToube ve Facebook gibi paylaşım siteleri engellenmek istenerek ülkemizin imajı yurt dışında küçük düşürülmektedir. Avrupa ve daha ileri ülkeler özgürlükleri genişletirken ülkemizdeki bu kısıtlamalar, demokrasi hakkında söylenenler ile çelişmektedir.” dedi.

Medyanın zor süreçten geçtiğini dile getiren Esendemir şunları söyledi: “Bayram, yılbaşı ve seçim öncelerinde çıkan korsan gazeteler, meslektaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu mesleği özümsemeyen bazı kişiler ellerindeki kalemi silah gibi kullanarak, etik kurallara aykırı, yargısız infaz yapmaktadırlar. Bu kişiler; karşı tarafın görüşüne başvurmadan, kendi doğruları ile haber yaparken, kendileri ile çeliştiklerini ve kalitelerini de ortaya koymaktadırlar. Vatandaşlarımızı bu gibi korsan kurum ve kişilere karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Her ortamda ifade ettiğimiz gibi, Türkiye’de yerel medyaya beklenen değer verilmemektedir. Kurum ve kuruluşlar her fırsatta faydalandıkları yerel medyaya destek olmaktan kaçınmaktadır. Gazeteci arkadaşlarımızın refah düzeylerinin artırılması ümidiyle, Cemiyetimizin 39. yıldönümünü kutluyorum.”
CİHAN

Yorumlar