ÇGC Başkanı Esendemir: Baskılara sessiz kalamayız

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, basın mensuplarının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Basın üzerindeki baskılara sessiz kalmamız beklenemez.

Google Haberlere Abone ol
ÇGC Başkanı Esendemir: Baskılara sessiz kalamayız

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, basın mensuplarının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Basın üzerindeki baskılara sessiz kalmamız beklenemez.” dedi.

ÇGC yeni yönetim kurulu üyeleri, Yeni Adana'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir'in görüş ve önerilerinin basın dünyası adına önemine dikkat çeken ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Adana'daki tüm üye basın kuruluşlarını zaman zaman ziyaret etme gayretinde bulunacaklarını söyledi.

Dinamik ve etkin bir yapıya sahip Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yapının çıtasını daha yukarılara çıkarmak istediğini dile getiren Esendemir, "Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Camia olarak, bu zorlu süreci basın özgürlüğü, fikir ve ifade özgürlüğü, sosyal ve sendikal haklar konusunda kayıpsız atlatma gayretinde olmalıyız. Basının içinde bulunduğu sıkıntılı sürece bir de internet sansürü eklendi. Basın üzerindeki baskılara sessiz kalmamız beklenemez" dedi.

Ziyaretleri için ÇGC Başkanı Esendemir ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Yeni Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Remzi Yüregir ise mesleğin sorunlarının birlikte atılacak kararlı adımlarla asgari düzeye indirgenebileceğini vurguladı. Basın kuruluşlarının aynı platformda buluşmasının önemine işaret eden Yüregir, "Sorunlarımızı tam ve eksiksiz tespit edip yetkili mercilere inatla ve ısrarla iletmek durumundayız" dedi. İktidarın basına uyguladığı sansürü farklı noktalara taşıma niyetinde olduğunun anlaşıldığına dikkat çeken Yüregir, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın internet medyasına müjde olarak lanse ettiği yeni düzenlemelerin basılı medyayı tehdit altına almaya ve yanlı haber portalları oluşturmaya yönelik niyetleri barındırdığı kaygısını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar