Cezaevinden firar edip taksiciyi gasp etmiş

Eskişehir'de tutuklu bulunduğu cezaevinden firar ettikten sonra bir taksiciye yönelik yağma suçunu işlediği iddia edilen Ümit E.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinden firar edip taksiciyi gasp etmiş

Eskişehir'de tutuklu bulunduğu cezaevinden firar ettikten sonra bir taksiciye yönelik yağma suçunu işlediği iddia edilen Ümit E.'nin yargılanmasına başlandı. Çok sayıda suçtan sabıkası bulunan Ümit E.'nin, yağma suçunun işlendiği tarihte firar suçundan arandığı ortaya çıktı.

Eskişehir'de geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen olayda, bir ticari taksiye binerek, şoföre yönelik yağma suçunu işlediği iddia edilen Ümit E.'in yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Çok sayıda suç kaydı bulunduğu belirtilen tutuklu sanık Ümit E., savcı bayan olduğundan ilk ifadesini doğru vermediğini anlattı. Olay günü evine gitmek için taksiye bindiğini aktaran Ümit E., "Taksici, 'biraz işim var. Sonra seni evine bırakırım.' dedi. Bir süre sonra Mamuca köyüne gittik. Elindeki bıçak ile beni tehdit etmeye başladı. Soyunmamı istedi. Otomobilden aşağıya indik, benim kolumu bıçakladı, ben de kafa attım. Yere düşünce de otomobili oradan alarak kaçtım." diye konuştu. Sanık Ümit E.'in suçun işlendiği tarihte açık cezaevinden firari olarak arandığı belirtildi.

Mağdur taksici M.C. de sanık Ümit E.'nin mahkemede verdiklerinin doğlu olmadığını belirtti. Sanığın yalan ifade verdiğini ileri süren M.C., şöyle dedi: "Ne yüzle bana bu iftirayı atıyor. Taksiye bindikten sonra Yıldıztepe Mahallesi'nde bulunan arkadaşının evine gitmemizi istedi. Arkadaşından para alacağını belirtti. Arkadaşını bulamayınca 'Erenköy Mahallesi'ne' gidelim dedi. Sonra da Mamuca'ya gitmemizi, orada arkadaşı olduğunu ve para alacağını kaydetti. Mamuca'ya vardığımızda taksiden indim. Çeşmede su içip yüzümü yıkadım. Bu esnada Ümit E. para istedi. Vermeyince satıra benzer cisimli vurmaya başladı. Bana vuran kişi sonra taksiye binerek kaçtı. Cep telefonum da takside olduğu için köyden bir eve giderek, yardım istedim. O evin sahibinin telefonuyla jandarmayı ve durağı aradım. Taksiyi daha sonra kaza yapmış şekilde bulduk." Mahkeme heyeti, ek savunma talebi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. CİHAN

Yorumlar