Cezaevindeki oğlunu ziyaret için Mısır'a gitti

Mısır'daki olaylar sırasında tutuklanan ve 82 gündür cezaevinde bulunan Emre Gürbüz’ün (19) babası Ali Gürbüz oğlunu ziyaret için Mısır'a gitti.

Google Haberlere Abone ol
Cezaevindeki oğlunu ziyaret için Mısır'a gitti

Mısır'daki olaylar sırasında tutuklanan ve 82 gündür cezaevinde bulunan Emre Gürbüz’ün (19) babası Ali Gürbüz oğlunu ziyaret için Mısır'a gitti. Oğlu ile sadece 2 kez telefonla görüştüğünü söyleyen Gürbüz, yetkililerden oğlunun serbest bırakılması için yardım istedi.

Mısır'da, El-Ezher Üniversitesi önündeki gösterilerde gözaltına alınarak cezavine gönderilen El-Ezher Üniversitesi öğrencisi Emre Gürbüz, 82 gündür cezaevinde bulunuyor. Oğlu ile sadece 2 kez telefonda görüştüğünü belirten Ali Gürbüz, “El Ezher Üniversitesi’ne hazırlık için gitti. Bir yıl okudu, yatay geçiş için belge almaya gitmişti. Belgeyi alıp Türkiye’de öğrenime başlayacaktı. Üniversite önünde gösteri yapılmış, 2 kilometre aşağıda otobüs beklerken kargaşa arasında kalmış. Gösterinin ortasında kalmış ve polis tarafından gözaltına alınmış.” dedi.

Oğlunu ziyarete gitmek için havalimanına gelen Gürbüz, “Oğlumu görmek için yeni gidiyorum. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmemiz oldu. Bize gerekli kolaylığı yapacakları konusunda söz verdi. Yarın oğlumla görüşeceğim. 82 gün oldu sadece 2 kez telefonla görüştük. Ceza evinde bulunuyor durumunun iyi olduğunu söylediler. Yetkililerin oğlumla ilgilenmesini bekliyorum. Mahkeme günün bekliyoruz henüz mahkeme günü belli değil.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar