Cezaevinde kendini kesip yiyen, dudaklarını dikenler var

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın anlattığına göre cezaevlerinde kendini kesip yiyen, dudaklarını diken mahkumlar var

Google Haberlere Abone ol
Cezaevinde kendini kesip yiyen, dudaklarını dikenler var
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cezaevlerinden artan şikayetler üzerine Meclis'e bilgi verdi. Yıldırım, "Kendi etini kesip yiyen var. Tıbbi anlamda 330 kişiyi tehlikeli hükümlü kategorisinde görüyoruz" dedi.

Yıldırım’ın meclis komisyonunda verdiği bilgiye göre, Türkiye genelinde 296 kapalı, 70 açık, 6 çocuk cezaevinde 195 bin tutuklu, hükümlü bulunuyor. 15 Temmuz sonrası FETÖ operasyonlarından alınan 34 bin ve bunun dışındaki 6 bin tutukluyla cezaevleri kapasitelerini aştı. Adli kontrol ve denetimli serbestlikle tahliye olanlara karşı, doluluk oranı yüzde 104’e ulaştı.

İÇ ÇAMAŞIRINA UYUŞTURUCU EMDİRME

Yıldırım, iç çamaşırı ve çoraplara uyuşturucu emdirilip cezaevine sokulması gibi somut örnekler nedeniyle bu giyeceklerin cezaevleri kantininden alınması şartı getirildiğini vurguladı.

ÇIPLAK ARAMA MECBURİ

Meclis darbe komisyonuna konuşan Yıldırım şunları söyledi: "Türkiye’de çıplak arama rutin bir uygulama değildir. 2013’ten sonra tek kullanımlık kağıt elbiseleri dağıttık. İnfaz sistemlerinde bu giriş aramasının alternatifi bir sistemi biz tespit edemedik. Alternatif bir teknoloji varsa bunu kurmaya, geliştirmeye razıyız. Oyuk araması, ilgili yönetimin talebi ve somut gerek görmesi üzerine tabip tarafından yapılmaktadır.

İNTİHAR VAKALARI

İntiharı tamamen önlemek mümkün değil. En son savcımız şortunun ipini çıkarmak suretiyle intihar etmişti. İpsiz şort verelim desek, bir başka vaka da nevresiminin kenarını kesmek suretiyle intihar etmişti.

DUDAĞINI DİKEN, KENDİNİ KESİP YİYEN HÜKÜMLÜ

Şu an itibariyle 10’un üzerinde kendi dudağını diken hükümlümüz var; bir hastalık. Kendi etini kesip yiyen hükümlü var. Bu durumlarda gerektiğinde müdahale edebilecek şekilde özel giysili bir birimin olması zorunludur. A Takımı —ki benim tasvip ettiğim bir ifade- ani müdahale ekibi, bir terbiye vasıtası değildir; bir önleme mekanizmasıdır.”

Yorumlar