Ceyhanlı engellilerin ‘Engelleri’ kaldırılıyor

Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhanlı engellilerin yaralarına merhem olmak için onlara yardım elini uzattı. Ceyhan Ticaret Odası, 'Ceyhan’da Mesleki Eğitim ile Engeller Kaldırılıyor' projesi ile Çalışma ve İş Kurumu'ndan “Engelli Destek Programı'...

Google Haberlere Abone ol
Ceyhanlı engellilerin ‘Engelleri’ kaldırılıyor

Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhanlı engellilerin yaralarına merhem olmak için onlara yardım elini uzattı. Ceyhan Ticaret Odası, 'Ceyhan’da Mesleki Eğitim ile Engeller Kaldırılıyor' projesi ile Çalışma ve İş Kurumu'ndan “Engelli Destek Programı' çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı.

Bu proje ile dezavantajlı nüfusun yoğun olarak yaşadığı Ceyhan’da Sürekli Eğitim Merkezi ile bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda kalifiye eleman yetiştirme eğitimleri verilerek istihdamının sağlanması hedefleniyor. Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, "Bölgede ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli iş gücünün giderilmesi amacıyla ilçemizde kurulan 'Sürekli Eğitim Merkezi' ile Ceyhan ilçemizde engelli gençlerin istihdam edilebilirliğinin artırılması ve yaşadıkları bölgede uyum sorunu yaşayan bireylerin bilinçlendirilmesi projemizin temel hedefini oluşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü'nün destekleriyle Ceyhan Ticaret Odası koordinatörlüğünde, 4 derslik 1 bilgisayar sınıfı, 1 idari bölüm bulunan 400 metrekarelik bir eğitim merkezinin eğitim araç-gereçleri ile donatılması ve 4 meslek dalında yüzde 20 istihdam garantili kursların açılmasının sağlanmasının da amaçlandığını vurgulayan Şeref Can, “Proje hedef grubumuz olan Ceyhan’da engelli 40 genç kurulacak ‘Mesleki Eğitim Merkezi’nde mesleki eğitim alacak. Bu 40 genci özellikle göçle gelen engellilerden seçeceğiz. Bu gençler de 4 ayrı meslek dalında 10 kişilik gruplarla eğitim alacak ve en az 8 kursiyer işverenden alınan istihdam taahhütleri ile istihdam edileceklerdir. Yani eğitim sonunda engelli kardeşlerimiz iş sahibi olmuş olacaklar.” dedi.

Proje kapsamında mesleki kurslardan faydalanmak isteyen yüzde 40 ve üzeri engel durumu olan engelli vatandaşlar ileriki günlerde Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü aracılığı ile bilgilendirildikten sonra müracaat edebilecekler.

CİHAN

Yorumlar