Ceyhanlı çiftçilere devlet destekleri anlatıldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhanlı çiftçilere devlet destekleri anlatıldı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü programla, kırsal alanda yaşayanların gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amacıyla çiftçilere hibe desteği sağlanıyor.

Ceyhan Ticaret ve Ziraat odaları işbirliğiyle yapılan toplantıda konu ile ilgili Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cafer Yılmaz, Ziraat Mühendisi Ejder Yücel, Ziraat Mühendisi Mazlum Göbelek katılımcılara bilgi verdi.

Bilgilendirme toplantısında, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesi ve alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelik geliştirilecek proje ve yatırımlara destek verileceğinden bahsedildi.

Ayrıca, çiftçilerin desteklerden faydalanabilmesi için projelerin eksiksiz hazırlanması gerektiği, hazırlananlar arasında uygun bulunan proje tutarının yüzde 50’sinin hibe olarak verileceği anlatıldı.

Çiftçilerin 27 Ocak 2014 tarihine kadar öncelikle www.tarim.gov.tr adresine elektronik ortamda, daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne müracaatta bulunması gerekiyor.

Toplantıya İlçe Tarım Müdürü Muharrem Cerit, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Yavuz Tezcan ve çiftçiler katıldı.
CİHAN

Yorumlar