Ceyhan'da 'Sağlıklı Bir Hayat' yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde Ceyhan Toplum Sağlık Merkezi ‘Ceyhan Yürüyor Sağlığını Koruyor’ yürüyüş etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Ceyhan'da 'Sağlıklı Bir Hayat' yürüyüşü

Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde Ceyhan Toplum Sağlık Merkezi ‘Ceyhan Yürüyor Sağlığını Koruyor’ yürüyüş etkinliği düzenledi. Her ay bir kamu kurumu personeliyle yürünecek etkinlikte, bu ay Ceyhan belediye başkanı ve çalışanlarıyla vatandaşlar sağlıklı yaşam için yürüdü.

Etkinlik için sabah saatlerinde Ceyhan Kaymakamlığı önünde toplanan belediye çalışanları ve vatandaşlar, Ceyhan Toplum Sağlık Merkezi müdürü önderliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı Parkı'ndan başladı, Azerbaycan Dostluk Parkı'nda son buldu. Ceyhan’ın en işlek caddesi olan Çamlıyol Bulvarı'ndan geçen vatandaşlar, çevredekilerin meraklı bakışları arasında varış noktasına yürüdü. Bazı vatandaşlar apartmanların balkonlarından yürüyüşe alkışlarla destek verirken, yürüyüşün yapıldığı cadde üzerinde kurulu olan kermesten gelen çağrı etkinliklere katılanları gülümsetti.

Kaymakamlık önünden başlayan yürüyüş yaklaşık 700 metre ilerideki parkta son buldu. Yürüyüş boyunca sloganlar atıldı, dövizlerle ilçe halkının dikkati çekildi. ‘Ceyhan Yürüyor Sağlığını Koruyor’, ‘Sağlık İçin 10 Bin Adım’, ‘Attığın Bir Adım Sağlığa Yatırım’, ‘Obez Olma Aktif Ol’, ‘Hareket Et Zinde Kal’, ‘Nerede Hareket Orada Bereket’ gibi sloganlarla Ceyhanlılara hem mesaj verildi hem de vatandaşların dikkatleri çekildi. Yürüyüşe katılan bazı çalışanlar çocuklarını da yanlarında getirdi. Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve eşinin de bulunduğu grupta zabıta ekipleri personeli resmi kıyafetleriyle de yürüyüşe eşlik etti. Sağlıklı yaşam için yürüyüşü Dostluk Parkı'nda son buldu.

Ceyhan Toplum Sağlık Grup Başkanı Dr. Hürrem Cebeci, günümüzün en büyük hastalıklarından olan obezite ile mücadele için insanları bilinçlendirmek amaçlı bu etkinliği yaptıklarını ifade etti. Cebeci, herkesin yürümesini tavsiye ederek, “2014 yılının sağlıklı yaşam ve hareket yılı ilan edilmesinden dolayı biz de vatandaşlarımızı, obeziteye ve kronik hastalıklara karşı korumak için günde 10 bin adım atmaya davet ediyoruz. Ve bunu duyurmak için bu etkinliği düzenledik. Her ayın son pazar günü de farklı kamu kurum personeliyle bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Halkımızı da bu etkinliklere bekliyoruz." diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını vatandaşların da bu konuda bilinçlenmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise yürüyüşe eşiyle birlikte katıldığını belirterek, "Yürüyerek insanlarımız sağlığına daha iyi kavuşacağını, yürüyen toplumun daha sağlıklı olacağını, sağlıklı nesillerin yetişmesinin sporla olacağının dikkatini çekmeye çalıştık.” ifadelerini kullanarak, organizasyonu tertipleyenlere teşekkür etti.




CİHAN

Yorumlar